Search

Els ocells de cervell gran insulars volen fins a ‘National Geographic’

L’edició espanyola de la prestigiosa publicació parla de l’estudi dut a terme per investigadors del CREAF sobre la major mida del cervell dels ocells insulars respecte de la dels seus parents continentals.

La versió digital de National Geographic España explica l’estudi d’en Ferran Sayol (dirigit per en Daniel Sol, i en el que també hi ha participat en Joan Maspons) sobre la mida del cervell dels ocells que viuen en illes. Les condicions ambientals canviants i més inestables que les del continent, i la impossibilitat de fugir lluny, poden ser el motiu pel qual les espècies d’aus insulars hagin desenvolupat, després de colonitzar l’illa, un cervell de mida més gran que el dels seus parents del continent.  A l’article tant Sol com Sayol fan un repàs a diferents exemples sobre nous comportaments desenvolupats per espècies d’ocells illencs, i sobre com les illes poden haver afavorit l’aparició d’habilitats cognitives avançades gràcies a aquest cervell més gran.

Podeu llegir l’article de National Geographic en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia