Els sòls forestals acumulen tant carboni com el que la seva població emet en 29 anys

Enrique Doblas
Enrique Doblas

El Problema de Gettier de La Xarxa es fa ressò de la notícia que va publicar el CREAF sobre un article de la revista Biogeoscience. 

Enrique Doblas
Enrique Doblas

El CREAF i la UAB han publicat recentment a la revista ‘Biogeoscience’ el que es considera l’estima més fiable dels estocs de carboni als sòls forestals d’Espanya. Els resultats de l’estudi mostren que els terrenys mantenen unes reserves d’uns 2.544 milions de tones de carboni. Un valor que equival a tot el diòxid de carboni (CO2) que s’ha emès en els últims 29 anys.

Potse veure el vídeo a continuació:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia