Search

En Dani Sol parla de la creativitat de les aus a ‘La Contra’ de La Vanguardia

L'investigador del CREAF Daniel Sol, a 'La Contra' de La Vanguardia del 23 de juliol de 2016.
L'investigador del CREAF Daniel Sol, a 'La Contra' de La Vanguardia del 23 de juliol de 2016.

La periodista Ima Sanchís dedicava ‘La Contra’ del passat 23 de juliol a l’investigador del CREAF Daniel Sol. Un repàs a la seva feina que gira entorn a l’estudi de la intel·ligència i la creativitat dels ocells.

L'investigador del CREAF Daniel Sol, a 'La Contra' de La Vanguardia del 23 de juliol de 2016.
L’investigador del CREAF Daniel Sol, a ‘La Contra’ de La Vanguardia del 23 de juliol de 2016.

Les capacitats i les estratègies que utilitzen les aus per a resoldre problemes són realment increïbles. Especialment a les zones urbanes és on els ocells han de modificar el seu comportament per a poder sobreviure, ja que el seu entorn queda enormement modificat. No tots ho aconsegueixen. La pèrdua de biodiversitat, no només d’aus, per culpa de les accions humanes, és un fenomen molt preocupant i que tindrà conseqüències molt negatives.

De fa temps és coneguda la intel·ligència i la capacitat d’altres animals, com primats, micos i cetacis, per innovar i fins i tot usar eines. Els corbs, sempre s’han destacat com a privilegiats dins el seu grup. Però hi ha, segons en Dani Sol, més de 2.000 casos documentats de comportaments innovadors que els ocells desenvolupen davant de nous problemes.

Podeu llegir l’entrevista aquí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia