Search

En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia

“Corrien els últims anys vuitanta del segle passat. Havia acabat la meva tesi doctoral sota la direcció del professor Margalef”, així comença aquest petit escrit de l’investigador del CSIC al CREAF sobre la seva dedicació a la ciència.

Un cop acabada la seva tesi, en Josep Peñuelas va començar a estudiar i endinsar-se més en el món de les interaccions entre les plantes i l’atmosfera a la Universitat d’Standford. Va ser allà quan el seu equip va començar a adonar-se que les temperatures augmentaven a mesura que la crema de combustibles del planeta ho feia. Això els va fer sospitar que s’apropava un problema i van començar a recollir dades i mesures per entendre-ho millor.

“Durant mil·lions d’anys el clima de la Terra s’havia escalfat i refredat moltes vegades, però ara ho feia molt més ràpid que en qualsevol altre període de la història humana” explica Peñuelas. Amb els primers números i aquestes teories encara incipients van formar el primer informe IPCC a l’any 1990, que enguany ha arribat a la seva sisena edició.

Podeu llegir l’article ‘El dia que decidí dedicarme a la investigación’ publicat a La Vanguardia, en què l’investigador Josep Peñuelas explica la seva experiència.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència assenyala que la natura és una aliada clau contra el canvi climàtic. D'esquerra a dreta, una libèl·lula, un roure i una orquídia. Imatges: Galdric Mossoll
Notícies
Adriana Clivillé

Biodiversitat i crisi climàtica, un tàndem inseparable

En el Dia Internacional de la Biodiversitat promogut per la Convention on Biological Diversity volem posar èmfasi en la seva íntima vinculació amb el canvi climàtic, del que pràcticament esdevé l’altra cara de la moneda.

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia