Search

En Josep Peñuelas explica el moviment en massa dels bacteris, a ‘La Contra’

L’investigador del CSIC al CREAF parla, a la darrera pàgina de La Vanguardia, sobre el paper dels humans en el moviment i canvi en massa de les comunitats de bacteris al món.

La periodista Ima Sanchís entrevistaba ahir 30 d’octubre l’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas. Arrel d’un article publicat recentment a Science, explica l’efecte que tenim els humans sobre les comunitats de bacteris d’arreu del món. Amb el nostre transport de mercaderies, turisme, agricultura i resta d’activitats econòmiques, estem alterant les comunitats microbianes d’arreu. A més, intervenim afegint cosmètics, productes farmacèutics i antibiòtics al medi que arriben als conreus amb les aigües poc tractades alhora que faciliten l’aparició de bacteris resistents als medicaments.

També parla sobre la necessitat immediata de canviar el model de vida, reduint dràsticament les emissions de gasos contaminants per evitar que l’espècie humana hagi de patir encara més els efectes del canvi global.

Podeu llegir La Contra sencera en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Cabanya a les muntanyes d'Astúries. Imatge: Paco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Ecologia i despoblament rural

La despoblació del món rural s’ha guanyat un lloc a l’agenda política i social. El govern d’Espanya i les comunitats autònomes tenen programes per revertir-la o almenys mitigar-la. Fins i tot, la Unió Europea elabora estratègies i plans d’acció. Hi ha força raons per fer-ho.

Finca Planeses a la Garrotxa (Catalunya), on s'implementa l'agricultura i ramaderia regeneratives. Autoria: Galdric Mossoll.
Notícies
Angela Justamante

L’ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura

Espanya, segons dades de l’INAP, ha perdut 5,3 milions d’habitants entre 1960 i 2021. Davant d’aquest escenari, un dels grans objectius de la política actual ha estat revertir aquesta situació. Tot i això, en un moment de crisi de biodiversitat, fer retornar gent a l’entorn rural pot ser vist com una amenaça per la conservació de la natura.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia