En Josep Peñuelas explica el moviment en massa dels bacteris, a ‘La Contra’

L’investigador del CSIC al CREAF parla, a la darrera pàgina de La Vanguardia, sobre el paper dels humans en el moviment i canvi en massa de les comunitats de bacteris al món.

La periodista Ima Sanchís entrevistaba ahir 30 d’octubre l’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas. Arrel d’un article publicat recentment a Science, explica l’efecte que tenim els humans sobre les comunitats de bacteris d’arreu del món. Amb el nostre transport de mercaderies, turisme, agricultura i resta d’activitats econòmiques, estem alterant les comunitats microbianes d’arreu. A més, intervenim afegint cosmètics, productes farmacèutics i antibiòtics al medi que arriben als conreus amb les aigües poc tractades alhora que faciliten l’aparició de bacteris resistents als medicaments.

També parla sobre la necessitat immediata de canviar el model de vida, reduint dràsticament les emissions de gasos contaminants per evitar que l’espècie humana hagi de patir encara més els efectes del canvi global.

Podeu llegir La Contra sencera en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia