Search

Enrique Doblas: “Cal canviar la idea que el bosc és intocable”

Enrique Doblas, investigador del CREAF
Enrique Doblas, investigador del CREAF

Tendències 21 entrevista al coordinador del projecte MENFRI. Un projecte finançat per la UE que recolza que una bona gestió dels boscos de la Mediterrània pot garantir tant el benestar com el desenvolupament de les persones i els mateixos boscos.

Enrique Doblas, investigador del CREAF
Enrique Doblas, investigador del CREAF

El projecte MENFRI, finançat per la Unió Europea, té un objectiu principal: l’intercanvi de coneixements sobre gestió forestal entre el nord i el sud de la Mediterrània. Amb aquest intercanvi es busca fomentar accions que propiciïn la conservació dels boscos, alhora que s’aprofiten els seus recursos.

Enrique Doblas, director del projecte i investigador del CREAF ens explica en la següent entrevista els aspectes fonamentals de MENFRI i altres qüestions, com que cal canviar la idea que el bosc és intocable: En el context de pressió mediambiental actual, els boscos necessiten d’una gestió activa que potenciï la seva resiliència i la seva resistència naturals. Llegeix l’entrevista completa escrita per Yaiza Martínez.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L'investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop els incendis dels boscos del Canadà el 2023 des de Montreal.
Notícies
Alba Gimbert

Gerard Codina i l’experiència del foc per protegir els boscos

Els incendis forestals que va patir Canadà l’estiu de 2023 van engolir boscos, habitatges i infraestructures i van cremar més terreny que la suma dels 7 anys anteriors. Un estat d’emergència que l’investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop des de Montreal.

Mireia Banqué, coordinadora d'AlertaForestal observant un bosc afectat per la sequera durant l'estiu de 2023. Imatge: AlertaForestal
Notícies
Laura Fraile

AlertaForestal resumeix el 2023 en dades 

El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal resumeix el 2023 amb dades. En un any marcat per la sequera, ja són més de 2000 usuaris que participen en el projecte.

Il·lustració pre/post incendi. Disseny: CREAF
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què passa després d’un incendi?

Sovint es parla del bosc com una au fènix, perquè ressorgeix d’entre les cendres desprès d’un incendi. Aquesta idea té una part certa, ja que la capacitat de regeneració dels boscos és sorprenent, però també hi ha una part de mite.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia