Estratègies contra el canvi climàtic de la mà del PHLOEMAP

Roureda. Autor: CREAF
Roureda. Autor: CREAF

El projecte de l’Elisabeth Robert, el PHLOEMAP, ha sortit publicat a la revista EU Research, una publicació d’accés lliure que pretén fer possible la difusió de les investigacions científiques a un públic global. 


El canvi climàtic ja té efectes sobre els boscos europeus i de la resta del món. Entendre com les plantes responen a la sequera i altres impactes és clau per preveure com els afectarà el canvi climàtic. Aquest és el tema al voltant del qual gira el projecte PHLOEMAP finançat per una beca ‘Marie Curie’, de la investigadora Elisabeth M.R. Robert, i dirigit per en Jordi Martínez Vilalta. Ara, la revista de difusió EU Research publica un reportatge sobre el projecte on parla sobre la importància de conèixer com les plantes s’ajusten a diferents nivells d’aigua disponible.

El PHLOEMAP, que treballa conjuntament amb el projecte Fun2Fun, també dirigit per Martínez Vilalta, permet entendre la variabilitat estructural (anatomia) i funcional (fisiologia) que existeix en un ecosistema, i a partir d’aquí extrapolar-ho i treure conclusions a nivell de tot el bosc.

Podeu accedir al número sencer de la revista a través d’aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia