Search

Estratègies contra el canvi climàtic de la mà del PHLOEMAP

Roureda. Autor: CREAF
Roureda. Autor: CREAF

El projecte de l’Elisabeth Robert, el PHLOEMAP, ha sortit publicat a la revista EU Research, una publicació d’accés lliure que pretén fer possible la difusió de les investigacions científiques a un públic global. 


El canvi climàtic ja té efectes sobre els boscos europeus i de la resta del món. Entendre com les plantes responen a la sequera i altres impactes és clau per preveure com els afectarà el canvi climàtic. Aquest és el tema al voltant del qual gira el projecte PHLOEMAP finançat per una beca ‘Marie Curie’, de la investigadora Elisabeth M.R. Robert, i dirigit per en Jordi Martínez Vilalta. Ara, la revista de difusió EU Research publica un reportatge sobre el projecte on parla sobre la importància de conèixer com les plantes s’ajusten a diferents nivells d’aigua disponible.

El PHLOEMAP, que treballa conjuntament amb el projecte Fun2Fun, també dirigit per Martínez Vilalta, permet entendre la variabilitat estructural (anatomia) i funcional (fisiologia) que existeix en un ecosistema, i a partir d’aquí extrapolar-ho i treure conclusions a nivell de tot el bosc.

Podeu accedir al número sencer de la revista a través d’aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia