Search

Federica Ravera és entrevistada al programa ‘Vida Verde’ de RNE

La investigadora del CREAF Federica Ravera va parlar al programa radiofònic sobre el volum especial que ha publicat la revista Ambio. En ell, per primer cop es tracta el canvi ambiental global des d’un enfocament de gènere i sota una perspectiva feminista.

entrevista_federica

El programa de Radio 4 ‘Vida Verde’,  presentat i dirigit per la periodista Pilar Sampietro, va emetre el dissabte 17 de desembre una entrevista a la investigadora del CREAF Federica Ravera, en motiu de la recent publicació especial de la revista AmbioGender perspectives in resilience, vulnerability and adaptation to global environmental change“. En aquest treball es destaca la importància de deixar de veure els col·lectius marginats com a víctimes, i la necessitat de revaloritzar els seus coneixements i veure’ls com a agents actius de canvi davant les amenaces ambientals.

Una de les grans novetats que representa aquest treball és la nova mirada que ofereix: “molts pocs treballs han intentat relacionar l’enfocament de gènere i les perspectives feministes amb el canvi ambiental global”, comenta Ravera a l’inici de l’entrevista.

Destaca la investigadora que com major sigui la diversitat de perspectives que puguin participar en la creació de coneixement i en la presa de decisions, millor seran les polítiques destinades a la sostenibilitat. “La idea ha estat treballar amb homes i dones per a visualitzar des de diferents perspectives como podem ser capaços d’augmentar la resiliència dels nostres sistemes i la nostra capacitat d’adaptació als canvis ambientals”, explica Ravera.

Podeu escoltar l’entrevista sencera a partir del minut 6:55.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Paisatge de la Vall d'Òdena després de l'incendi del 2015. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Què és la desertificació i com prevenir-la?

Sabies que a Catalunya dues terceres parts del territori són vulnerables a la desertificació? Concretament les comarques de la conca de l’Ebre i centrals de Tarragona i Lleida.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia