Search

Gerard Farré-Armengol i els COVs entrevistats a Radio Euskadi

Gerard Farré-Armengol. Autor: CREAF
Gerard Farré-Armengol. Autor: CREAF

El passat 6 de setembre, l’investigador Gerard Farré-Armengol va parlar a ‘La mecánica del caracol’ de Radio Euskadi sobre els compostos orgànics volàtils (COVs) que emeten les plantes i la seva relació amb l’entorn.

Gerard Farré-Armengol. Autor: CREAF
Gerard Farré-Armengol. Autor: CREAF

Un estudi recent, liderat per Gerard Farré-Armengol, feia una revisió sobre els mecanismes de comunicació de les plantes amb els microorganismes que l’envolten. Arrel d’aquesta publicació, Radio Euskadi ha entrevistat a l’investigador del CSIC al CREAF per parlar-ne i descobrir com les plantes es relacionen amb tot allò que les envolta a través dels COVs.

Al llarg del programa, es tracten temes com l’avís de les plantes a altres plantes veïnes quan estan sent atacades, l’atracció de pol·linitzadors, el repel·lent vers els herbívors… mecanismes on els compostos volàtils que emet la planta, en sincronia amb la seva microbiota, tenen un paper important. A més, parlen de les perspectives de futur d’una agricultura que mantingui els microorganismes beneficiosos de les plantes.

Aquí podeu escoltar la entrevista a partir del minut 30:55.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia