Gerard Farré parla sobre els COVs i el canvi climàtic a Canal Extremadura

El passat 3 de juny, l’investigador del CREAF Gerard Farré Armengol va ser entrevistat pel canal autonòmic d’Extremadura per parlar sobre l’efecte que pot tenir el canvi climàtic sobre els compostos orgànics volàtils (COVs) que alliberen les plantes. L’augment de la temperatura pot afavorir una major quantitat i volatilitat d’aquests compostos, i lleugers canvis en l’olor de les flors.

El programa “Fuera de Tiempo” del Canal Extremadura va entrevistar en Gerard Farré arrel de l’article que l’investigador del CREAF va liderar i publicar sota el nom Changes in floral bouquets from compound-specific responses to increasing temperatures. En ell, van demostrar com l’augment de les temperatures pot fer que les plantes emetin una major quantitat de compostos orgànics volàtils, alhora que farà que aquests siguin més volàtils i es difonguin per l’ambient amb més facilitat. Alhora, també es preveu que les altes temperatures afavoreixin canvis químics en els COVs i es modifiqui així la intensitat i la pròpia identitat de les fragàncies de les flors, la qual cosa repercutirà també sobre els pol·linitzadors.

Podeu veure l’entrevista a partir del minut 11:43, a la imatge superior.

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

Ets una enamorada de la natura i li segueixes la pista?

A Catalunya milers de persones es dediquen al seguiment de la natura. Persones que saben més d’espècies animals o vegetals que de personatges de Netflix, que coneixen més cants o

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia