Search

Gerard Farré parla sobre els COVs i el canvi climàtic a Canal Extremadura

El passat 3 de juny, l’investigador del CREAF Gerard Farré Armengol va ser entrevistat pel canal autonòmic d’Extremadura per parlar sobre l’efecte que pot tenir el canvi climàtic sobre els compostos orgànics volàtils (COVs) que alliberen les plantes. L’augment de la temperatura pot afavorir una major quantitat i volatilitat d’aquests compostos, i lleugers canvis en l’olor de les flors.

El programa “Fuera de Tiempo” del Canal Extremadura va entrevistar en Gerard Farré arrel de l’article que l’investigador del CREAF va liderar i publicar sota el nom Changes in floral bouquets from compound-specific responses to increasing temperatures. En ell, van demostrar com l’augment de les temperatures pot fer que les plantes emetin una major quantitat de compostos orgànics volàtils, alhora que farà que aquests siguin més volàtils i es difonguin per l’ambient amb més facilitat. Alhora, també es preveu que les altes temperatures afavoreixin canvis químics en els COVs i es modifiqui així la intensitat i la pròpia identitat de les fragàncies de les flors, la qual cosa repercutirà també sobre els pol·linitzadors.

Podeu veure l’entrevista a partir del minut 11:43, a la imatge superior.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Eupeodes corollae. Foto: N. Vicens.
Notícies
Anna Ramon

Per què cada cop hi ha menys insectes pol·linitzadors?   

L’informe “Els pol·linitzadors silvestres a Catalunya” constata que a Catalunya i arreu del món, al llarg de l’últim segle, s’han detectat declivis molt importants en la diversitat i abundància dels insectes pol·linitzadors, especialment en abelles i papallones, i en menor grau en sírfids. A què es deu?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia