Search

Italia compra los bosques quemados del Empordà para producir electricidad

Foto (El País) Pere Duran
Foto (El País) Pere Duran

El diari El País es fa ressò de les activitats que s’estan duent a terme en les zones afectades per l’incendi de l’Alt Empordà del 2012 i recull la opinió d’experts del CREAF. 

Foto (El País) Pere Duran
Foto (El País) Pere Duran

David Garcia. Pasadas las 12.30 horas sonó la primera alarma. Un incendio se había declarado en un aparcamiento de Portús, en la frontera entre Cataluña y Francia. Poco después el fuego ya era imparable, empujado por la tramuntana que ese 22 de julio de 2012 tenía rachas de más de 90 kilómetros por hora. El resultado del desastre: cuatro muertos y cerca de 14.000 hectáreas arrasadas por las llamas en el Empordà, de las que más de una cuarta parte era superficie arbolada. Un paisaje desolador, repleto de oportunidades. [continuar llegint al web de El País

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Silvopastura mitjançant cabres a La petita granja de Clareta, Sant Mateu de Bages. Imatge: Veronica Couto
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què és la silvopastura?

Quan parlem de pastura acostumem a imaginar-nos bestiar que campa àmpliament pels prats verds, però no és l’únic cas. També existeix la silvopastura, on els animals campen per boscos i matollars.

Neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.
Notícies
Andrea Arnal

La ciència pren els micròfons per a comunicar la crisi climàtica

Per a donar resposta a les incògnites sobre l’actualitat climàtica neix Esfera Climàtica, un gran gabinet de comunicació i projecte pioner a Espanya que connecta a mitjans de comunicació i investigadores rellevants per a augmentar la cobertura mediàtica relacionada amb el clima a Espanya.

Cabres i ovelles pasturant al bosc. Imatge: Josep Maria Saurí
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ramaderia, bosc i foc en una jornada a Collbató 

El passat 15 de febrer es va coordinar una trobada per co-dissenyar com ha de ser el model de pastura al bosc perquè sigui compatible alhora per la pagesia i la conservació de la natura. Es van reunir més de 25 persones de tots els sectors implicats: pastura, investigació, gestió de la propietat i associacions forestals.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia