Javier Retana i Frederic Bartumeus parlen sobre canvi climàtic a Barcelona Televisió

Imagen de apertura del programa Deu Watts de BTV
Imagen de apertura del programa Deu Watts de BTV

Barcelona Televisió, també coneguda com BTV, inaugura el programa Deu Watts amb un primer episodi sobre canvi climàtic. En ell, participen el director del CREAF Javier Retana i l’investigador ICREA Frederic Bartumeus.

Imatge d'opertura del programa Deu Watts de BTV
Imatge d’opertura del programa Deu Watts de BTV

El canal televisiu BTV emet un nou programa setmanal sobre ciència, salut i mediambient anomenat Deu Watts. En el seu primer episodi, el passat dia 13, l’ecòleg Javier Retana aportava el seu coneixement sobre canvi climàtic entre una mà d’experts que tractaven, entre altres temes, la repercussió en la collita, el clima i la contaminació. “Els boscos són el principal reservori de carboni dels ecosistemes terrestres. Això vol dir que si els eliminem, aquest carboni s’alliberarà a l’atmosfera i augmentaran encara més les temperatures” recalca el director del CREAF.

En torn a aquesta pujada de temperatures, l’escalfament global, apareix la repercussió en les espècies invasores. Els canvis de temperatura han afavorit la seva colonització al mediterrani i avancen a un ritme frenètic. És el cas del mosquit tigre. L’investigador del CREAF Frederic Bartumeus ens presenta una de les mesures per al seu control: el projecte Mosquito Alert.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia