Search

Joan Pino explica a ‘Els matins de TV3’ l’estat actual de la invasió de la vespa asiàtica

El subdirector del CREAF, Joan Pino, durant la seva intervenció a Els Matins.
El subdirector del CREAF, Joan Pino, durant la seva intervenció a Els Matins.

La vespa velutina és una espècie invasora a Catalunya i preocupa als apicultors perquè ataca les abelles de la mel. El subdirector del CREAF, Joan Pino, destaca que s’ha de controlar aquest insecte, però no cal extremar les conseqüències derivades de la invasió. 

El subdirector del CREAF, Joan Pino, durant la seva intervenció a Els Matins.
El subdirector del CREAF, Joan Pino, durant la seva intervenció a Els Matins.

El passat 2 de febrer, el reporter Agustí Forné dels Matins de TV3 va entrevistar en Joan Pino per parlar de les novetats en la invasió de la vespa asiàtica a Catalunya. En Pino adverteix que es tracta d’una espècie que “ha vingut per quedar-se” i que, si bé és cert que pot acabar amb alguna espècie local, no provocarà l’extinció de l’abella de la mel, com alguns apicultors havien pronosticat.

Les recomanacions del subdirector del CREAF són, d’una banda, acotar les zones més vulnerables (que es poden consultar en els models de risc) i, de l’altra, pal·liar la pèrdua econòmica amb ajuts específics a les explotacions mel·líferes afectades. En aquest programa també va intervenir el Director de Polítiques Ambientals de la Generalitat de Catalunya, en Ferran Miralles, per explicar les mesures que està prenent l’Administració.

Podeu veure el reportatge sencer en aquest link o al vídeo que apareix a continuació:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Vespa asiàtica (Vespa veluina). Foto: Ksarasola, Wikimedia Commons.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què és una espècie invasora?

Els Homo sapiens hem fet viatjar milers i milers de quilòmetres a algunes espècies de fauna i flora i les hem introduït en regions molt allunyades del seu punt d’origen. Què són les espècies invasores?

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’eruga del boix torna a l’acció

El projecte de ciència ciutadana Alerta Forestal activa la seva campanya de seguiment de l’eruga del boix. Has vist zones afectades per aquesta invasora? Envia’ns

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia