Search

Joan Pino: “La província de Barcelona té un 20% més de superfície forestal que fa 50 anys”

Joan Pino a Barcelona tv
Joan Pino a Barcelona tv

El subdirector del CREAF i professor d’ecologia de la UAB Joan Pino va ser entrevistat al programa de “Les notícies de las 10” de Barcelona Televisió per explicar la situació actual dels boscos de Catalunya, concretament a la provínica de Barcelona.

Joan Pino a Barcelona tv
Joan Pino a Barcelona tv

Joan Pino explica que la situació actual de risc elevat d’incendis és deguda, en gran part, a l’abandó del conreu i la conseqüent gestió dels boscos. També explica que els nostres boscos són densos i creixen ràpid perquè el clima de la privíncia de Barcelona és molt favorable. L’augment de la temperatura juntament amb l’activitat humana fan que el risc d’incendi sigui molt més elevat, per això  remarca també que en alguns casos caldria regular l’accés a aquells boscos amb risc d’incendi més elevat.

>>> Entrevista al minut 16:20 <<<

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia