Joan Pino: “La província de Barcelona té un 20% més de superfície forestal que fa 50 anys”

Joan Pino a Barcelona tv
Joan Pino a Barcelona tv

El subdirector del CREAF i professor d’ecologia de la UAB Joan Pino va ser entrevistat al programa de “Les notícies de las 10” de Barcelona Televisió per explicar la situació actual dels boscos de Catalunya, concretament a la provínica de Barcelona.

Joan Pino a Barcelona tv
Joan Pino a Barcelona tv

Joan Pino explica que la situació actual de risc elevat d’incendis és deguda, en gran part, a l’abandó del conreu i la conseqüent gestió dels boscos. També explica que els nostres boscos són densos i creixen ràpid perquè el clima de la privíncia de Barcelona és molt favorable. L’augment de la temperatura juntament amb l’activitat humana fan que el risc d’incendi sigui molt més elevat, per això  remarca també que en alguns casos caldria regular l’accés a aquells boscos amb risc d’incendi més elevat.

>>> Entrevista al minut 16:20 <<<

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia