Joan Pino: “La província de Barcelona té un 20% més de superfície forestal que fa 50 anys”

Joan Pino a Barcelona tv
Joan Pino a Barcelona tv

El subdirector del CREAF i professor d’ecologia de la UAB Joan Pino va ser entrevistat al programa de “Les notícies de las 10” de Barcelona Televisió per explicar la situació actual dels boscos de Catalunya, concretament a la provínica de Barcelona.

Joan Pino a Barcelona tv
Joan Pino a Barcelona tv

Joan Pino explica que la situació actual de risc elevat d’incendis és deguda, en gran part, a l’abandó del conreu i la conseqüent gestió dels boscos. També explica que els nostres boscos són densos i creixen ràpid perquè el clima de la privíncia de Barcelona és molt favorable. L’augment de la temperatura juntament amb l’activitat humana fan que el risc d’incendi sigui molt més elevat, per això  remarca també que en alguns casos caldria regular l’accés a aquells boscos amb risc d’incendi més elevat.

>>> Entrevista al minut 16:20 <<<

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

Domini públic.
Notícies
Alba Gimbert

Com prevenir incendis forestals a les urbanitzacions

El CREAF en col·laboració amb l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIFDA) de la Diputació de Barcelona ha creat un manual que recull bones pràctiques a l’hora de plantejar, fer i mantenir una franja perimetral de protecció contra els incendis forestals al voltant de nuclis urbans.

Fotografia: Sergio de Miguel
Notícies
CREAF

El canvi climàtic amenaça els bolets del Pirineu

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL) i on ha intervingut el nostre investigador Miquel de Cáceres.

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia