Joan Pino i la vespa asiàtica a Agrosfera, TVE

Joan Pino parla sobre la vespa asiàtica
Joan Pino parla sobre la vespa asiàtica

Aquest cap de setmana, 11 de juny, el subdirector del CREAF Joan Pino va aparèixer al programa Agrosfera que emet TVE2. Tractant la invasió de la vespa asiàtica, es va recalcar la importància de crear plans de gestió abans de l’arribada d’aquests insectes. Un cop han envaït una zona, difícilment es podrà eradicar.

El programa divulgatiu Agrosfera informa sobre l’actualitat en el sector primari i indústria alimentària. En l’episodi del passat 11 de juny es van tractar temes com la pesca incontrolada, l’ús il·legal d’esquers i l’arribada a la península ibèrica de la vespa asiàtica. És en aquest últim tema, on l’investigador Joan Pino explicava l’estat de la invasió, com va succeir i les implicacions d’aquesta.

La vespa asiàtica, Vespa velutina, és una espècie que va arribar a Espanya el 2010 des de França i s’ha anat estès per tot el nord de la península. Ha ocasionat un impacte socioeconòmic important, per la seva alimentació basada en abelles de la mel. Podeu saber més sobre aquest cas en el reportatge que va presentar el CREAF.

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’eruga del boix torna a l’acció

El projecte de ciència ciutadana Alerta Forestal activa la seva campanya de seguiment de l’eruga del boix. Has vist zones afectades per aquesta invasora? Envia’ns

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB)
Notícies
Pau Guzmán

Les platges metropolitanes actuen com una reserva inesperada de papallones

El darrer informe de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, que coordinen l’AMB, el CREAF i l’IERMB mitjançant el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET), obté una primera fotografia de la situació de les papallones a les platges metropolitanes i posa de manifest que la vegetació dunar d’aquests espais costaners pot actuar de reservori de determinades espècies de papallones.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia