Joan Pino parla a EFE Verde de la dificultat de controlar la vespa asiàtica

L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.
L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.

L’Investigador Joan Pino, parla a EFE Verde sobre l’expansió de la vespa asiàtica a Espanya. El subdirector del CREAF ha creat un model predictiu de la distribució d’aquest insecte invasor a la península Ibèrica.

L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.
L’expansió de la vespa asiàtica s’està produint a molta velocitat.

La vespa asiàtica (Vespa velutina) va ser detectat a Espanya per primera vegada l’any 2010. Des de llavors s’ha anat expandint per tota la península i es calcula que ho fa a un ritme de 50 kilòmetres per any. Les regions del nord són les més afectades ja que presenten un clima favorable, “relativament suau i plujós” segons afirma Joan Pino.

Aquesta espècie de vespa és molt perjudicial per a les abelles autòctones, també les de la mel, ja que les caça i se n’alimenta amb gran voracitat. Per això, el sector de l’apicultura veu amb preocupació la seva expansió i difícil control.

Podeu llegir més sobre aquesta notícia a l’entrada d’EFE Verde.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Psittacula krameri (cotorra de Kramer): per posar una cotorra diferent de la cada cop més omnipresent Myiopsitta. Està augmentant molt i es consolida com la segona cotorra invasora de Catalunya. Foto: Raju Kasambe, via Wikimedia Commons.
Notícies
Anna Ramon

Exocat crida a la ciutadania a buscar espècies invasores arreu de Catalunya

Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia