Search

Joan Pino parla a EFE Verde de la dificultat de controlar la vespa asiàtica

L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.
L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.

L’Investigador Joan Pino, parla a EFE Verde sobre l’expansió de la vespa asiàtica a Espanya. El subdirector del CREAF ha creat un model predictiu de la distribució d’aquest insecte invasor a la península Ibèrica.

L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.
L’expansió de la vespa asiàtica s’està produint a molta velocitat.

La vespa asiàtica (Vespa velutina) va ser detectat a Espanya per primera vegada l’any 2010. Des de llavors s’ha anat expandint per tota la península i es calcula que ho fa a un ritme de 50 kilòmetres per any. Les regions del nord són les més afectades ja que presenten un clima favorable, “relativament suau i plujós” segons afirma Joan Pino.

Aquesta espècie de vespa és molt perjudicial per a les abelles autòctones, també les de la mel, ja que les caça i se n’alimenta amb gran voracitat. Per això, el sector de l’apicultura veu amb preocupació la seva expansió i difícil control.

Podeu llegir més sobre aquesta notícia a l’entrada d’EFE Verde.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Vespa asiàtica (Vespa velutina). Autoria: cris_mc, iNaturalist.
Notícies
Angela Justamante

EXOCAT organitza una marató per a trobar espècies invasores a Catalunya

Quines són les espècies invasores més comunes? S’està estenent la seva població arreu del territori? Per a poder recollir més informació sobre aquesta problemàtica i generar una base de dades extensa, el CREAF i el DAAC obren el projecte de seguiment de les espècies exòtiques a Catalunya, EXOCAT, a la participació ciutadana i durant 3 dies (del 24 al 26 de maig).

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Psittacula krameri (cotorra de Kramer): per posar una cotorra diferent de la cada cop més omnipresent Myiopsitta. Està augmentant molt i es consolida com la segona cotorra invasora de Catalunya. Foto: Raju Kasambe, via Wikimedia Commons.
Notícies
Anna Ramon

Exocat crida a la ciutadania a buscar espècies invasores arreu de Catalunya

Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia