Joan Pino parla a EFE Verde de la dificultat de controlar la vespa asiàtica

L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.
L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.

L’Investigador Joan Pino, parla a EFE Verde sobre l’expansió de la vespa asiàtica a Espanya. El subdirector del CREAF ha creat un model predictiu de la distribució d’aquest insecte invasor a la península Ibèrica.

L'expansió de la vespa asiàtica s'està produint a molta velocitat.
L’expansió de la vespa asiàtica s’està produint a molta velocitat.

La vespa asiàtica (Vespa velutina) va ser detectat a Espanya per primera vegada l’any 2010. Des de llavors s’ha anat expandint per tota la península i es calcula que ho fa a un ritme de 50 kilòmetres per any. Les regions del nord són les més afectades ja que presenten un clima favorable, “relativament suau i plujós” segons afirma Joan Pino.

Aquesta espècie de vespa és molt perjudicial per a les abelles autòctones, també les de la mel, ja que les caça i se n’alimenta amb gran voracitat. Per això, el sector de l’apicultura veu amb preocupació la seva expansió i difícil control.

Podeu llegir més sobre aquesta notícia a l’entrada d’EFE Verde.

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

La ministra de MITECO, Teresa Ribera, amb el Director del CREAF, Joan Pino, i diversos investigadors i investigadores del centre.
Notícies
Angela Justamante

La ministra Teresa Ribera visita el CREAF

La vicepresidenta tercera del govern espanyol i ministra per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic (MITECO), Teresa Ribera, visita el CREAF amb l’objectiu de conèixer el centre i la seva activitat científica.

Vegetació dunar a la platja de Castelldefels en ple esclat primaveral. Autor: Robert Ramos (AMB)
Notícies
Pau Guzmán

Les platges metropolitanes actuen com una reserva inesperada de papallones

El darrer informe de l’Observatori Metropolità de Papallones mBMS, que coordinen l’AMB, el CREAF i l’IERMB mitjançant el Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET), obté una primera fotografia de la situació de les papallones a les platges metropolitanes i posa de manifest que la vegetació dunar d’aquests espais costaners pot actuar de reservori de determinades espècies de papallones.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia