Search

Jordi Bosch parla d’abelles i biodiversitat en un article de El Periódico

Les abelles són un dels temes d'investigació d'en Jordi Bosch.
Les abelles són un dels temes d'investigació d'en Jordi Bosch.

L’investigador del CREAF Jordi Bosch comenta el nou informe de la IPBES sobre els problemes pels que passen els pol·linitzadors arreu del món. L’article, publicat el diumenge 6 de març, es fa ressò de les greus conseqüències pels conreus que suposaria la pèrdua de la biodiversitat  dels animals que pol·linitzen les plantes.

Les abelles són un dels temes d'investigació d'en Jordi Bosch.
Les abelles són un dels camps d’investigació d’en Jordi Bosch.

Retornar a pràctiques de conreu tradicionals i utilitzar menys pesticides són mesures necessàries per evitar el declivi dels insectes, aus i ratpenats que pol·linitzen una varietat enorme de plantes. L’informe de la IPBES pretén ser un reflex de la situació actual d’aquests pol·linitzadors a tot el món.

Michele Catanzaro. Si abelles, borinots, colibrís i altres pol·linitzadors desapareguessin, l’agricultura perdria del 5% al 8% del valor de mercat anual dels seus cultius, entre 235.000 i 577.000 milions de dòlars. A més a més, els ecosistemes naturals es veurien trastornats, ja que el 87,5% de les espècies de plantes silvestres amb flor en depenen… [Continuar llegint més a la web de El Periódico]

Comparteix l'article!

Articles relacionats

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
Notícies
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok 

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el CREAF suma una fita al seu objectiu de difondre la recerca catalana entre tots els públics i s’obre canal de TikTok, la xarxa per excel·lència dels més joves. El contingut que s’hi trobarà serà divulgatiu, naturalista, fresc i en català. Feu-nos follow a @CREAF_ecologia!

Roure pènol (Quercus robur) a l'Alta Garrotxa. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Com passen la set els arbres? 

Els vegetals juguen un paper fonamental a la Biosfera ja que absorbeixen diòxid de carboni, emeten oxigen i mobilitzen aigua, del sòl a l’atmosfera. Com beuen els arbres, i què passa quan s’acaba l’aigua del substrat?

Silvopastura mitjançant cabres a La petita granja de Clareta, Sant Mateu de Bages. Imatge: Veronica Couto
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què és la silvopastura?

Quan parlem de pastura acostumem a imaginar-nos bestiar que campa àmpliament pels prats verds, però no és l’únic cas. També existeix la silvopastura, on els animals campen per boscos i matollars.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia