Jordi Bosch parla d’abelles i biodiversitat en un article de El Periódico

Les abelles són un dels temes d'investigació d'en Jordi Bosch.
Les abelles són un dels temes d'investigació d'en Jordi Bosch.

L’investigador del CREAF Jordi Bosch comenta el nou informe de la IPBES sobre els problemes pels que passen els pol·linitzadors arreu del món. L’article, publicat el diumenge 6 de març, es fa ressò de les greus conseqüències pels conreus que suposaria la pèrdua de la biodiversitat  dels animals que pol·linitzen les plantes.

Les abelles són un dels temes d'investigació d'en Jordi Bosch.
Les abelles són un dels camps d’investigació d’en Jordi Bosch.

Retornar a pràctiques de conreu tradicionals i utilitzar menys pesticides són mesures necessàries per evitar el declivi dels insectes, aus i ratpenats que pol·linitzen una varietat enorme de plantes. L’informe de la IPBES pretén ser un reflex de la situació actual d’aquests pol·linitzadors a tot el món.

Michele Catanzaro. Si abelles, borinots, colibrís i altres pol·linitzadors desapareguessin, l’agricultura perdria del 5% al 8% del valor de mercat anual dels seus cultius, entre 235.000 i 577.000 milions de dòlars. A més a més, els ecosistemes naturals es veurien trastornats, ja que el 87,5% de les espècies de plantes silvestres amb flor en depenen… [Continuar llegint més a la web de El Periódico]

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia