Search

Josep Peñuelas a ‘La nit dels Ignorants 2.0’

L’ecòleg Josep Peñuelas va intervenir al mític programa de Catalunya Ràdio, on va parlar sobre la seva feina i la figura de Ramon Margalef, qui dóna nom al premi rebut per Peñuelas.

L’investigador del CSIC al CREAF, Josep Peñuelas, va ser entrevistat el passat 19 de desembre de 2016 al programa nocturn La nit dels Ignorants 2.0, de Catalunya Ràdio. Seguint el to reposat de l’espai radiofònic, Peñuelas lloà la figura de Ramon Margalef, qui va ser mestre i company seu, destacant sobretot la qualitat humana i científica de Margalef. “Tenia una capacitat i una bonhomia fora dels estàndards. Era una persona que feia apreciar la vida i la feina als qui treballàvem amb ell”, comentà Peñuelas.

Per altra banda, també alertà dels riscos que comporta l’escalfament del planeta, que s’està produint més ràpid inclús del que estava previst. Segons Peñuelas, els humans hauríem d’utilitzar la nostra racionalitat per trobar solucions i evitar col·lapsar el planeta, però al cap i a la fi, ens comportem com una espècie animal més. Finalment, recomanà a l’audiència que tothom posi un petit gra de sorra per viure amb menys recursos, la qual cosa no evitarà que puguem seguir vivint feliços.

Podeu escoltar la conversa a partir del minut 52.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia