Search

Josep Peñuelas escriu a La Vanguardia sobre la capacitat de la Terra

La secció de ciència Big Vang de La Vanguardia proposa un contacte obert per a que tothom qui vulgui faci preguntes relacionades amb ciència. Josep Peñuelas respon a una lectora que demana quanta gent pot viure a la Terra de manera sostenible.

La ciutat de Nova York. Autor: Witizia/Pixabay (CC0 Public Domain).
La ciutat de Nova York. Autor: Witizia/Pixabay (CC0 Public Domain).

Al llarg d’un breu text, l’investigador del CSIC al CREAF, Josep Peñuelas adverteix que actualment estem consumint 1,5 Terres i que, de seguir així, el nostre planeta només podrà suportar 2.5000 milions de persones ─dels 7.500 milions que som─.

Hi ha esperances per l’espècie humana? Peñuelas considera que si canviem el nostre estil de vida (dediquem més superfície agrícola a la alimentació humana i no de bestiar, evitem pèrdues d’aigua i sòls, mitiguem el canvi climàtic, etc.) podríem incrementar la capacitat de la Terra a 10.000 milions d’habitants.

Podeu llegir la seva resposta completa en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Alumnes participant en activitats d'Escoles Verdes. Font: CREAF
Notícies
CREAF

Vols convertir el teu alumnat en un equip científic? 

El DACC i el CREAF fem una crida als professors i professores de les Escoles Verdes de Catalunya. Oferim un paquet metodològic a les 800 Escoles Verdes del país perquè el seu alumnat pugui treballar en equip amb el CREAF. 

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia