L’investigador del CSIC al CREAF parla en aquest programa de ràdio basc de divulgació científica sobre com els humans estem movent en massa els bacteris de tot el món i dels riscos que això suposa. També explica que l’augment de temperatura amenaça la producció agrícola mundial.
L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas va explicar al programa de ràdio sobre divulgació científica La mecánica del caracol de Radio Euskadi, com la dispersió de microbis que duem a terme els humans amb el desplaçament de persones i mercaderies està alterant el funcionament global dels ecosistemes. En la seva intervenció de 20 minuts, arran d’un article publicat recentment a Science, Peñuelas adverteix de la necessitat d’estudiar els canvis que l’activitat humana està provocant en el món microbià. Alerta, a més, de la proliferació de gens de resistència entre els bacteris, el que pot provocar un greu problema de salut pública.
Eva Caballero, conductora del programa, també li pregunta a Peñuelas sobre un altre estudi del qual ell també és autor. Aquest detalla com l’augment de la temperatura global del planeta afectarà a la producció de cultius essencials per a l’alimentació humana, com ara el d’arròs, blat, blat de moro i soja.
Podeu escoltar l’entrevista completa al podcast del programa a partir del minut 21.