Judit Lecina explica a RNE quins boscos de la Península són prioritaris per conservar

La investigadora del CREAF ha explicat al programa Esto me suena el seu estudi, que ha identificat quins boscos tenen valors màxims de biodiversitat i de capacitat per emmagatzemar carboni i que, per tant, cal prioritzar la seva conservació.

thomas-tucker-998224-unsplash
Photo by Thomas Tucker on Unsplash

La Judit Lecina Díaz ha publicat recentment un estudi que explica que els boscos que emmagatzemen més carboni són sovint els boscos on també hi resideix més diversitat d’espècies d’arbres i d’ocells forestals, i viceversa. Arran d’això, el 4 d’octubre el programa Esto me suena de Radio Nacional de España va entrevistar la investigadora per explicar quins són els boscos de la península Ibèrica que cal conservar prioritàriament, si el que es vol és protegir la biodiversitat que alberguen i la capacitat d’emmagatzemar carboni que tenen. Aquests boscos es troben sobretot, a la costa Cantàbrica, Pirineus i Prepirineu, Madrid, Cuenca, la Rioja i Andalusia, segons Lecina.

Podeu escoltar l’entrevista a partir del minut 9:40.

Articles relacionats

Escarabat japonès (Popillia japonica). Autoria: Ryan Hodnett, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.
Notícies
CREAF

La xarxa InvaNET identifica les 108 espècies exòtiques amb més risc d’envair els ecosistemes d’Espanya

Un equip científic de més 31 institucions espanyoles ha identificat les 108 espècies exòtiques d’animals i plantes amb més risc tenir un fort impacte ambiental en els pròxims 10 anys a Espanya. El treball s’ha dut a terme des de la xarxa InvaNET, on el CREAF és una de les entitats coordinadora, i s’ha publicat recentment en la revista Journal of Environmental Management.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia