Search

“La conca mediterrània s’escalfa un 20% més ràpid que la resta del planeta” adverteix l’Alejandra Morán a la COP25

La investigadora del CTFC i el CREAF va presentar a la Cimera del Clima de Madrid diversos resultats dels efectes del canvi climàtic al Mediterrani. El Telenotícies de TV3 ho recollia.

Al 2040 s’espera que arribem a un punt de no retorn en l’escalfament global.  Una dada que preocupa les expertes i experts en ecologia, com l’Alejandra Morán, que forma part de l’organització MedECC (de l’anglès Mediterranean Experts on Climate and environmental Changek). En el marc d’aquesta mateixa comunitat, la investigadora del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i del CREAF va impartir una conferència  a la COP25 del desembre i va alertar dels impactes que es preveu que tindrà el canvi climàtic a la nostra regió, com per exemple que un terç de la població estarà afectada. De fet, en només 20 anys la disponibilitat d’aigua disminuirà un 15% i 250 milions de persones es consideraran en una situació de “pobresa d’aigua”.

“Actualment ja tenim migracions per escassetat de recursos, i no només econòmics, sinó també per falta d’aigua. En pocs anys això encara empitjorarà a la zona del Mediterrani, doncs migraran d’una zona sense gairebé aigua a una amb poca aigua” explicava la Dra. Morán al telenotícies de TV3. Això també tindrà conseqüències sobre l’agricultura a Catalunya, doncs molts terrenys deixaran de ser cultivables.

Podeu recuperar el reportatge televisiu en aquest enllaç a partir del minut 8:25. També són consultables els principals resultats de l’informe del MedECC en format infografia aquí o a continuació.

Infografia que presenta el MedECC amb el seu primer informe de resultats.
Infografia que presenta el MedECC amb el seu primer informe de resultats.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Paisatge de la Vall d'Òdena després de l'incendi del 2015. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Què és la desertificació i com prevenir-la?

Sabies que a Catalunya dues terceres parts del territori són vulnerables a la desertificació? Concretament les comarques de la conca de l’Ebre i centrals de Tarragona i Lleida.

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
Notícies
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok 

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el CREAF suma una fita al seu objectiu de difondre la recerca catalana entre tots els públics i s’obre canal de TikTok, la xarxa per excel·lència dels més joves. El contingut que s’hi trobarà serà divulgatiu, naturalista, fresc i en català. Feu-nos follow a @CREAF_ecologia!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia