Search

La Vanguardia ‘piula’ sobre #FenoDato

lavanguardia_fenodato
lavanguardia_fenodato

El diari publica un article sobre l’existència de #FenoDato com a eina destacada de ciència ciutadana. Les alteracions ben visibles dels cicles biològics de diversos éssers vius durant aquest hivern tant suau han fet que La Vanguardia s’hagi interessat per #FenoDato. Aquest projecte està coordinat des del CREAF per en Joan Masó, i per en Miquel Niñerola, de la UAB. 

lavanguardia_fenodato
El cirerer és una de les espècies que es poden seguir a #FenoDato.

#FenoDato ofereix la possibilitat a tothom d’esdevenir observador científic i participar en el recull de dades que serveixin per estudiar els canvis fenològics relacionats amb el clima. La iniciativa orbita al voltant de les facilitats que ofereix Twitter per generar dades. Així, els col·laboradors poden fer una piulada anotant el lloc i la data juntament amb l’estat del cicle biològic de la planta o animal observat.

Antonio Cerrillo. Un proyecto de ciencia popular tomará el pulso a los cambios que se dan en la naturaleza. La observación de los ciclos biológicos y la detección de sus anomalías serán el centro de esta iniciativa con participación ciudadanadestinada a estudiar y divulgar estos conocimientos. Con ella, los ciudadanos podrán aprender a recoger datos que relacionan el clima y los cambios en el ciclo biológico de plantas y animales… [Continuar llegint més al web de La Vanguardia]

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

Roure pènol (Quercus robur) a l'Alta Garrotxa. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Com passen la set els arbres? 

Els vegetals juguen un paper fonamental a la Biosfera ja que absorbeixen diòxid de carboni, emeten oxigen i mobilitzen aigua, del sòl a l’atmosfera. Com beuen els arbres, i què passa quan s’acaba l’aigua del substrat?

Vespa asiàtica (Vespa velutina). Autoria: cris_mc, iNaturalist.
Notícies
Angela Justamante

EXOCAT organitza una marató per a trobar espècies invasores a Catalunya

Quines són les espècies invasores més comunes? S’està estenent la seva població arreu del territori? Per a poder recollir més informació sobre aquesta problemàtica i generar una base de dades extensa, el CREAF i el DAAC obren el projecte de seguiment de les espècies exòtiques a Catalunya, EXOCAT, a la participació ciutadana i durant 3 dies (del 24 al 26 de maig).

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia