Search

L’ARA mostra la recuperació d’un bosc afectat per processionària amb imatges del dron d’en Brotons

Pinar afectado por procesionaria en l'Espunyola, año 2015.
Pinar afectado por procesionaria en l'Espunyola, año 2015.

El diari català publica un article sobre l’ara i el desprès d’una pineda infestada per processionària, on es veu una clara recuperació. L’estudi d’aquesta evolució s’ha fet gràcies a imatges capturades pel coordinador del Servei de Drons de l’Inforest (CREAF-CTFC), Lluís Brotons. 

Pineda afectada per processionària a l'Espunyola, any 2015.
Pineda afectada per processionària a l’Espunyola al 2015.

Durant el darrer hivern, els boscos de pi havien patit atacs massius de processionària i l’aspecte que donaven era dessolador, ja que les erugues d’aquesta papallona es mengen les fulles dels arbres i semblava que estiguessin morts. Un any després, l’investigador del CSIC al CREAF, i associat al CTFC, Lluís Brotons, ha capturat imatges d’aquestes àrees afectades mitjançant un dron. El vídeo resultant va aparèixer al diari ARA el passat 24 de desembre i confirma la recuperació del municipi de l’Espunyola. Això indica que moltes de les zones afectades l’hivern passat, podrien tenir també un pronòstic favorable i rebrotar tot i l’infecció.

Podeu llegir aquí l’article complet de l’ARA o veure el vídeo esmentat a continuació:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: Kalen Emsley. Fuente: unsplash.
Notícies
Anna Ramon

El CREAF assisteix a la Conferència de la Biodiversitat a Montreal, la COP15 

Ho farà gràcies a una delegació del CREAF formada per Alícia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF, Lluís Brotons, investigador del CSIC al CREAF, i els investigadors del CREAF Sergi Herrando i Daniel Villero, tots ells seran a Canadà del 9 al 16 de desembre.

Grupo de participantes del encuentro del IPBES 'Marco de los Futuros de la Naturaleza', Sudáfrica. Autoría: IPBES
Notícies
Angela Justamante

El CREAF participa en una trobada de l’IPBES per debatre els escenaris futurs de la natura

El investigador del CREAF, Lluís Brotons ha participado en un encuentro organizado por la Plataforma Intergubernamental de Biodiversidad y Servicios Ecosistémicos (IPBES) en Sudáfrica. La jornada se centró en debatir cómo proyectar, evaluar y proteger el futuro de la naturaleza en relación a tres ejes: la naturaleza como cultura, como servicio para la sociedad y como un valor en sí misma.

Coneixement
Angela Justamante

Què és l’IPBES?

Perdem biodiversitat, és innegable, però, a quin ritme? Per què? Com ens afecta? I, què podem fer-ne? La Plataforma Intergovernamental de Biodiversitat i Serveis Ecosistèmics (IPBES) respon aquestes preguntes des de la seva creació en l’any 2012. T’ho expliquem!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia