Les investigadores Mireia Banqué i Andrea Duane participen en un reportatge sobre arbres a l’ARA

El 8 de febrer el periodista Toni Pou publicava al mitjà català un article sobre la història que hi ha darrere cada arbre, i també sobre l’estat de boscos i arbres del nostre de Catalunya.

arbresara

El diari ARA ha publicat a la seva versió digital l’article ‘Mil milions d’arbres‘, que repassa breument l’evolució dels vegetals i els arbres, i que es meravella de la seva activitat imperturbable i pacient durant segles i mil·lennis. Així, ens explica com van sorgir fa 300 milions d’anys, o com l’arbre més vell del món té 5.000 anys d’edat, més que les piràmides egípcies.

També es fixa en els boscos de casa nostra, on el pi blanc, el pi roig i l’alzina en són espècies dominants. És en aquest apartat on el periodista Toni Pou ha consultat les investigadores del CREAF Andrea Duane i Mireia Banqué, la qual explica la multitud de serveis ecosistèmics que ens ofereixen els boscos catalans. Per la seva banda, Duane alerta del desequilibri dels boscos de Catalunya després d’un creixement molt important per l’abandonament de les terres de cultiu, i dels reptes de futur als que s’exposen per culpa el canvi climàtic, com sequeres, incendis i plagues.

Podeu llegir el reportatge sencer aquí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia