Search

L’Espai Terra de TV3 visita les parcel·les del LIFE-Medacc de la Vall de Requesens

Eduard Pla y Eloi Cordomí durante la grabación del programa.
Eduard Pla y Eloi Cordomí durante la grabación del programa.

El passat dilluns, 23 de maig, es va emetre al programa ‘Espai Terra’ de TV3 un breu reportatge sobre l’experiment que s’està duent a terme a la Vall de Requesens (Alt Empordà), dins el projecte LIFE-Medacc. L’Eduard Pla i la Diana Pascual van explicar quin tipus de gestió s’està provant per intentar fer els boscos més resistents al canvi climàtic.

L'Eduard Pla i l'Eloi Cordomí durant la gravació del programa.
L’Eduard Pla i l’Eloi Cordomí durant la gravació del programa.

Seguint un itinerari des de Cantallops fins el Castell de Requesens, l’Eloi Cordomí es troba les parcel·les que el projecte LIFE-Medacc té en aquella vall fronterera amb França. És una zona d’alzinars que antigament havia estat explotada pel carboneig i l’obtenció de llenya i que actualment no té cap mena de gestió humana. Per la seva situació sociogeogràfica i les seves característiques climàtiques és un bon lloc per desenvolupar diferents mètodes de gestió forestal per veure quins van millor per adaptar els boscos al canvi climàtic i que siguin així més resistents als incendis i la sequera.

Podeu veure el reportatge a partir del minut 7:15

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia