LIFE MEDACC i la gestió dels boscos tenint en compte els cabals dels rius

Eduard Pla, investigador del CREAF.
Eduard Pla, investigador del CREAF.

L’augment de les temperatures pot disminuir el cabal del riu en els propers anys. El passat 18 d’agost el TN Comarques de TV3 va dedicar un espai al projecte europeu LIFE MEDACC, que estudia l’evolució del cabal de tres rius (conca de la Muga, Ter i Segre) afectats per l’augment de la massa forestal i l’augment de les temperatures.

Eduard Pla, investigador del CREAF.
Eduard Pla, investigador del CREAF.

El projecte LIFE MEDACC avalua dues estratègies a la muntanya de Requesens per aconseguir zones forestals sanes mentenint una densitat moderada de bosc. Segons Eduard Pla, investigador del CREAF, interessa veure el resultat d’aquestes estratègies en l’estructura del bosc i esperen que aquestes siguin d’arbres madurs i robustos, gràcies a les pràctiques que ja s’estan duent a terme per afavorir el creixement dels arbres.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia