LIFE MEDACC i la gestió dels boscos tenint en compte els cabals dels rius

Eduard Pla, investigador del CREAF.
Eduard Pla, investigador del CREAF.

L’augment de les temperatures pot disminuir el cabal del riu en els propers anys. El passat 18 d’agost el TN Comarques de TV3 va dedicar un espai al projecte europeu LIFE MEDACC, que estudia l’evolució del cabal de tres rius (conca de la Muga, Ter i Segre) afectats per l’augment de la massa forestal i l’augment de les temperatures.

Eduard Pla, investigador del CREAF.
Eduard Pla, investigador del CREAF.

El projecte LIFE MEDACC avalua dues estratègies a la muntanya de Requesens per aconseguir zones forestals sanes mentenint una densitat moderada de bosc. Segons Eduard Pla, investigador del CREAF, interessa veure el resultat d’aquestes estratègies en l’estructura del bosc i esperen que aquestes siguin d’arbres madurs i robustos, gràcies a les pràctiques que ja s’estan duent a terme per afavorir el creixement dels arbres.

 

Articles relacionats

Domini públic.
Notícies
Alba Gimbert

Com prevenir incendis forestals a les urbanitzacions

El CREAF en col·laboració amb l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari (OTPMIFDA) de la Diputació de Barcelona ha creat un manual que recull bones pràctiques a l’hora de plantejar, fer i mantenir una franja perimetral de protecció contra els incendis forestals al voltant de nuclis urbans.

Fotografia: Sergio de Miguel
Notícies
CREAF

El canvi climàtic amenaça els bolets del Pirineu

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL) i on ha intervingut el nostre investigador Miquel de Cáceres.

Fotografia d'Unsplash.
Coneixement
Carles Castell Puig

Ens hauríem de fer grans…

En una entrada anterior en aquest mateix blog, parlàvem de les dificultats de comunicar adequadament les problemàtiques ambientals. No resulta senzill explicar amb claredat el complex canemàs de causes i efectes relacionats amb els nostres impactes negatius sobre el medi natural, i de retruc sobre la nostra salut i benestar, sense caure en el catastrofisme o la frivolització.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia