Search

LIFE MEDACC i la gestió dels boscos tenint en compte els cabals dels rius

Eduard Pla, investigador del CREAF.
Eduard Pla, investigador del CREAF.

L’augment de les temperatures pot disminuir el cabal del riu en els propers anys. El passat 18 d’agost el TN Comarques de TV3 va dedicar un espai al projecte europeu LIFE MEDACC, que estudia l’evolució del cabal de tres rius (conca de la Muga, Ter i Segre) afectats per l’augment de la massa forestal i l’augment de les temperatures.

Eduard Pla, investigador del CREAF.
Eduard Pla, investigador del CREAF.

El projecte LIFE MEDACC avalua dues estratègies a la muntanya de Requesens per aconseguir zones forestals sanes mentenint una densitat moderada de bosc. Segons Eduard Pla, investigador del CREAF, interessa veure el resultat d’aquestes estratègies en l’estructura del bosc i esperen que aquestes siguin d’arbres madurs i robustos, gràcies a les pràctiques que ja s’estan duent a terme per afavorir el creixement dels arbres.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia