Search

LIFE MEDACC i la gestió dels boscos tenint en compte els cabals dels rius

Eduard Pla, investigador del CREAF.
Eduard Pla, investigador del CREAF.

L’augment de les temperatures pot disminuir el cabal del riu en els propers anys. El passat 18 d’agost el TN Comarques de TV3 va dedicar un espai al projecte europeu LIFE MEDACC, que estudia l’evolució del cabal de tres rius (conca de la Muga, Ter i Segre) afectats per l’augment de la massa forestal i l’augment de les temperatures.

Eduard Pla, investigador del CREAF.
Eduard Pla, investigador del CREAF.

El projecte LIFE MEDACC avalua dues estratègies a la muntanya de Requesens per aconseguir zones forestals sanes mentenint una densitat moderada de bosc. Segons Eduard Pla, investigador del CREAF, interessa veure el resultat d’aquestes estratègies en l’estructura del bosc i esperen que aquestes siguin d’arbres madurs i robustos, gràcies a les pràctiques que ja s’estan duent a terme per afavorir el creixement dels arbres.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

El tècnic de comunicació Galdric Mossoll serà una de les cares del CREAF al TikTok.
Notícies
CREAF

El CREAF estrena canal de TikTok 

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el CREAF suma una fita al seu objectiu de difondre la recerca catalana entre tots els públics i s’obre canal de TikTok, la xarxa per excel·lència dels més joves. El contingut que s’hi trobarà serà divulgatiu, naturalista, fresc i en català. Feu-nos follow a @CREAF_ecologia!

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia