Search

Lluís Brotons: “Gràcies als drons millorarem l’avaluació del risc d’incendi dels paisatges”

Lluís Brotons, investigador del CTFC i del CREAF al Telenotícies Comarques de Tv3.
Lluís Brotons, investigador del CTFC i del CREAF al Telenotícies Comarques de Tv3.

L’investigador del CTFC i del CREAF Lluís Brotons va comparèixer ahir al Telenotícies Comarques de Tv3 explicant les últimes aplicacions a la recerca amb drons. Amb aquests aparells teledirigits els investigadors capturen imatges aèries d’alta resolució que permeten estudiar l’evolució de la superfície forestal i avaluar-ne el seu estat.

Lluís Brotons, investigador del CTFC i del CREAF al Telenotícies Comarques de Tv3.
Lluís Brotons, investigador del CTFC i del CREAF al Telenotícies Comarques de Tv3.

La informació que recullen els drons permeten als investigadors quantificar, per exemple, el creixement d’una zona forestal que va ser cremana fa anys. Amb aquestes dades, “podrem estimar com serà el bosc en els propers anys i millorar les activitats de gestió per fer font a futurs incendis”, diu Brotons. El CTFC, que ja havia utilitzat els drons en un estudi de nidificació d’aus aquàtiques, juntament amb el CREAF són centres pioners en la utilització de drons en ecologia i conservació.

>>> Vegueu el clip sencer del reportatge <<<

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bosc afectat per la sequera a les muntanyes de Prades. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Anna Ramon

Rècord històric de boscos afectats per sequera durant el 2023

La campanya de 2023 presenta, de lluny, el rècord de boscos afectats per sequera a Catalunya registrats des que es va iniciar el Deboscat, el 2012. Aquest 2023 ha registrat 66.482 hectàrees de boscos afectats per la falta d’aigua.

L'investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop els incendis dels boscos del Canadà el 2023 des de Montreal.
Notícies
Alba Gimbert

Gerard Codina i l’experiència del foc per protegir els boscos

Els incendis forestals que va patir Canadà l’estiu de 2023 van engolir boscos, habitatges i infraestructures i van cremar més terreny que la suma dels 7 anys anteriors. Un estat d’emergència que l’investigador pre doctoral del CREAF Gerard Codina va viure molt de prop des de Montreal.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia