Search

L’Olga Margalef és entrevistada sobre els problemes de la contaminació atmosfèrica

El mitjà Opcions publicava el passat juliol una entrevista a la investigadora del CREAF, on alerta dels perills per a la salut de la contaminació atmosfèrica. Juntament amb altres persones, l’ecòloga ha fundat la Plataforma per a la Qualitat de l’Aire.

OlgaMargalef_Opcions

La investigadora del CREAF Olga Margalef va ser entrevistada el juliol per l’Opcions, un mitjà de comunicació especialitzat en el consum conscient. L’ecòloga alerta de la necessitat de posar com a prioritat el tema de la contaminació atmosfèrica, ja que a Catalunya “genera milers de morts prematures, casos de bronquitis infantil i crisis asmàtiques”. Els nivells de contaminants permesos actualment per la UE segueixen essent massa alts segons les recomanacions de la Organització Mundial de la Salut, i cal canviar els models de consum, transport, urbanístics i de vida en general. “El dret de fer servir el cotxe no existeix, existeix el dret a la mobilitat. Penso que més aviat s’intenta que una rutina o comoditat personal passi per sobre del benefici col·lectiu”, respon Margalef al ser preguntada per si limitar la circulació de cotxes a les ciutats és una vulneració de la llibertat individual.

Podeu llegir l’entrevista en aquest enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

D'esquerra a dreta, Anna Ticó, Emma Watson, Alba Bellostas i Sandra Moreno, les 4 estudiants de grau que han acceptat el repte d’integrar-se en un grup de recerca del CREAF durant 2 mesos. Imatge: CREAF.
Notícies
Adriana Clivillé

Quan una beca esdevé el repte d’integrar-se en un grup de recerca

Són 4 estudiants del grau en Biologia o en Ciències Ambientals a la universitat i provenen de ciutats i realitats ben diferents. Les uneix la curiositat i la determinació per acceptar el repte d’integrar-se en un grup de recerca del CREAF durant 2 mesos, gràcies al programa de beques Summer Fellowships.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia