Search

“Mai he trobat una persona com Ramon Margalef”, Josep Peñuelas a ‘Els Matins’

L'ecòleg Josep Peñuelas durant l'entrevista a 'Els Matins' de TV3.
L'ecòleg Josep Peñuelas durant l'entrevista a 'Els Matins' de TV3.

L’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas va ser entrevistat a ‘Els Matins’ de TV3, dimecres 20 de juliol, en motiu del Premi Ramon Margalef d’Ecologia 2016 que li ha estat atorgat. Un guardó especialment emocionant, segons Peñuelas, per haver estat deixeble de Margalef.

“Aquest premi m’il·lusiona especialment perquè ell era el meu professor i la persona que he admirat més, perquè era realment sàbia”. Amb aquesta frase, Josep Peñuelas elogia a qui va ser el seu mestre, Ramon Margalef, i justifica així el perquè de l’emoció del premi que recentment la Generalitat de Catalunya li ha concedit. Peñuelas és el primer investigador català i espanyol que rep aquest guardó, i el Premi Ramon Margalef és un més dels molts reconeixements a la seva tasca científica.

L’ecòleg ha explicat a ‘Els Matins’ el paper desequilibrador que juguem els humans al planeta Terra, tot i que aquest seguirà endavant, en canvi constant com ja ha passat durant els seus milers de milions d’anys de vida. A més, també ha comentat que el canvi climàtic, a escala humana, és segurament l’amenaça més important a la que la nostra espècie s’enfronti properament. Finalment, ha destacat el compromís que ha d’assolir el món científic amb la societat, la qual ha de rebre un retorn del que s’investiga, amb recursos públics.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia