Search

Mariona Ferrandiz explica a`Catalunya Ràdio´ l’estudi sobre els ratolins i la personalitat

La Mariona Ferrandiz, investigadora del CREAF i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha explicat al programa L’efecte papallona (Catalunya Ràdio), la seva recerca sobre els ratolins de bosc. En la qual va comprovar que aquests petits mamífers tenen “personalitat”.

La Mariona Ferrandiz ha publicat recentment a Animal Behaviour un estudi que demostra que els ratolins de bosc (Apodemus Sylvaticus), com els humans, prenen decisions diferents davant la mateixa situació, segons la seva “forma de ser”. A més, a l’estudi van comprovar que hi ha ratolins que dispersen millor que uns altres les llavors d’alzina, i això podria ajudar els boscos en el context de canvi climàtic.

Aquesta curiosa recerca s’ha fet ressò en diversos mitjans de comunicació entre ells, Catalunya Ràdio. Podeu escoltar el programa sencer a l’enllaç.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Angela Justamante

Els ratolins tenen “personalitat”

Científics del CREAF comproven que, al contrari del que es creia, els ratolins de camp prenen decisions de forma individual.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia