Mireia Banqué: “Haurem d’adaptar els nostres boscos a la nova situació de manca d’aigua”

Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.
Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.

La tècnica del CREAF Mireia Banqué intervé al Telenotícies Vespre de TV3 per explicar la situació de millora dels boscos de Catalunya respecte el gran episodi de sequera que hi ha haver el 2012.

Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.
Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.

Mireia Banqué, coordinadora del projecte DeBosCat, ha explicat que és important saber en quin estat es troben els nostres boscos i identificar les espècies més sensibles a la falta d’aigua. Aquesta informació és molt útil per poder dissenyar i adaptar noves mesures de gestió per tal de fer front als episodis de manca d’aigua que comportarà el canvi climàtic en les properes dècades.

Podeu veure el tall de vídeo aquí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia