Search

Mireia Banqué: “Haurem d’adaptar els nostres boscos a la nova situació de manca d’aigua”

Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.
Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.

La tècnica del CREAF Mireia Banqué intervé al Telenotícies Vespre de TV3 per explicar la situació de millora dels boscos de Catalunya respecte el gran episodi de sequera que hi ha haver el 2012.

Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.
Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.

Mireia Banqué, coordinadora del projecte DeBosCat, ha explicat que és important saber en quin estat es troben els nostres boscos i identificar les espècies més sensibles a la falta d’aigua. Aquesta informació és molt útil per poder dissenyar i adaptar noves mesures de gestió per tal de fer front als episodis de manca d’aigua que comportarà el canvi climàtic en les properes dècades.

Podeu veure el tall de vídeo aquí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia