Search

Mireia Banqué: “Haurem d’adaptar els nostres boscos a la nova situació de manca d’aigua”

Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.
Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.

La tècnica del CREAF Mireia Banqué intervé al Telenotícies Vespre de TV3 per explicar la situació de millora dels boscos de Catalunya respecte el gran episodi de sequera que hi ha haver el 2012.

Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.
Mireia Banqué al Telenotícies Vespre de TV3.

Mireia Banqué, coordinadora del projecte DeBosCat, ha explicat que és important saber en quin estat es troben els nostres boscos i identificar les espècies més sensibles a la falta d’aigua. Aquesta informació és molt útil per poder dissenyar i adaptar noves mesures de gestió per tal de fer front als episodis de manca d’aigua que comportarà el canvi climàtic en les properes dècades.

Podeu veure el tall de vídeo aquí.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia