Viuen en terrats, balcons i places. Són aus de ciutat amb personalitat pròpia

Consulta l’article sencer del diari ARA
Viuen en terrats, balcons i places. Són aus de ciutat amb personalitat pròpia
Consulta l’article sencer del diari ARA
L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.
El consorci internacional a càrrec del projecte l’integren 8 centres de recerca, 6 grups conservacionistes, el PNUMA, Wetlands International, Stichting BirdLife Europe i Eurosite.
Ens ajudes a localitzar les espècies invasores més comunes o preocupants que tenim a Catalunya? El CREAF i el Departament d’Acció Climàtica, Agenda Rural i Alimentació obren a la participació per segona vegada el projecte de seguiment Exocat del 24 al 26 de maig. T’hi atreveixes?
Un article publicat en la revista PNAS, amb participació del CREAF i l’ICO i liderat per la Universitat de Montpeller, revela que les poblacions d’ocells a Europa han caigut de mitjana un 25% els últims 40 anys i que la intensificació agrícola és la principal causa.
Oportunitat és una de les paraules que esquitxen constantment el discurs de l’investigador del CREAF Oriol Lapiedra i tot escoltant-lo, una es qüestiona si resulta que està davant d’un apassionat a qui les oportunitats enxampen pencant.
Un article publicat recentment liderat per la investigadora del CREAF Laura Cardador demostra que els hàbitats humans, les nostres ciutats i les connexions o infraestructures viàries, han estat un trampolí que han permès que la cotorreta de pit gris i la cotorra de Kramer colonitzessin la Península i que s’hi hagin establert de forma permanent.
Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.