Quin és l’estat dels boscos catalans? Mireia Banqué respon a Betevé Radio

Bosc del Montseny. Autor: Mireia Banqué.
Bosc del Montseny. Autor: Mireia Banqué.

La investigadora del CREAF, Mireia Banqué, és entrevistada al programa ‘El matí de Barcelona’ per parlar sobre els resultats de l’informe del DeBosCat. Una xarxa de monitoratge que anualment revisa l’estat de salut dels boscos catalans.

Bosc del Montseny. Autor: Mireia Banqué.
Bosc del Montseny. Autor: CREAF.

El passat 23 de febrer, la coordinadora de la xarxa DeBosCat, Mireia Banqué, va parlar sobre l’estat actual dels boscos de Catalunya. La greu sequera de l’any passat ha tingut repercussió en la salut dels arbres, que “presenten defoliació, canvis de color i fins i tot poden ser morts” segons Banqué.  Després del 2012, es considera que el 2016 va ser l’any amb més escassetat d’aigua als ecosistemes terrestres.

Les comarques més afectades segons l’informe són el Pallars Jussà, l’Anoia, la Noguera i Osona. Això no implica que de cara a la primavera no puguin tornar a rebrotar molts dels arbres afectats.

Per saber-ne més i escoltar la entrevista podeu seguir aquest enllaç a la notícia de la Betevé. 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia