Search

Regeneració natural per al bosc de Can Deu

Quan fa justament dos anys de les fortes ventades que van afectar intensament el bosc de Can Deu, a Sabadell, l’investigador del CREAF Jordi Vayreda recomana la regeneració natural com a estratègia a seguir. Diferents mitjans recullen la informació sobre un tema amb rerefons polític.

diarisabadell

El 9 de desembre de 2014 els forts vents que bufaven a bona part de la província de Barcelona van tombar uns 45.000 arbres del bosc sabadellenc de Can Deu. Entre repoblar-lo amb nous arbres o deixar la zona regenerar-se de forma natural en Jordi Vayreda, investigador del CREAF i portaveu de la comissió tècnica per a la recuperació del bosc de Can Deu, aposta per la segona estratègia. La tendència actual apunta cap a un bosc amb més biodiversitat, i la prioritat ha de ser la conservació del sòl, segons Vayreda.

Per altra banda, la propietària del bosc, la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, demana als diferents grups polítics acabar amb la polèmica i els interessos partidistes. Sobretot arrel de la proposta de reforestació i minicipalització del bosc que es va presentar al Ple Municipal del passat 24 de novembre.

Diferents mitjans de comunicació se n’han fet ressò. Entre ells, el Diari de Sabadell, que ho posava en portada a l’edició de l’1 i 2 de desembre (foto); i d’altres com La Vanguardia, el 324, el Punt Avui, o Nació Digital també se’n feien ressò.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

A l’Empordà, els efectes de la sequera ja són evidents des de juliol, com en aquestes alzines sureres. Autor: Eduard Pla.
Notícies
Pau Guzmán

Any complicat per als boscos de Catalunya

El projecte DEBOSCAT està quantificant durant el setembre la superfície forestal de Catalunya afectada per la manca de pluges, però els efectes ja són evidents

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia