L’ideòleg i primer director del CREAF, Jaume Terradas, va acudir el passat 22 de febrer al programa ‘Terrícoles’, de Barcelona Televisió (BTV). L’ecòleg conversa, més que respondre les preguntes, amb el presentador i director del programa, Lluís Reales.

Com a científic polifacètic —”sóc un científic una mica de lletres”, comenta a l’inici—, durant l’entrevista en Jaume Terradas tracta diversos temes, entre els quals com veu certs aspectes de la situació actual del binomi ciència-societat: “els científics no tenen temps de llegir gaire res més que ciència per estar al dia de la seva especialitat. Els científics que estem fabricant són molt poc lletrats, encara que hi ha excepcions. I els lletrats, per desgràcia, tenen una mena d’aversió a la ciència”.
Sobretot la conversa gira entorn de la cultura, què significa, com comença i fins a quin futur incert ens pot estar conduint. “Estem abusant de les nostres capacitats per disposar de grans quantitats d’energia i transformar el medi, per uns interessos que moltes vegades no són comunitaris”. També parla dels inicis de la vida a la Terra i de com ha anat evolucionant fins els humans, tot i que cometríem un error si pensem que som el centre de l’evolució, ja que “els bacteris són molt més importants per a l’evolució que nosaltres”. I dedica uns minuts a parlar de la figura de l’ecòleg Ramon Margalef, de qui diu que ha estat el científic català més brillant.
Podeu recuperar l’entrevista sencera aquí.