“Si la primavera vinent és bona, els arbres secs tornaran a treure fulla” Banqué a TV3

La ecóloga forestal del CREAF, Mireia Banqué, en TV3
La ecóloga forestal del CREAF, Mireia Banqué, en TV3

La investigadora del CREAF, Mireia Banqué, va aparèixer aquest diumenge 5 de setembre al telenotícies del migdia de TV3 parlant sobre l’estat actual dels boscos a Catalunya. Les imatges, gravades des d’un helicòpter dels Agents Rurals, mostren la gran quantitat d’arbres secs que hi ha al nostre territori.

L'ecòloga forestal del CREAF, Mireia Banqué, a TV3
L’ecòloga forestal del CREAF, Mireia Banqué, a TV3

Els Agents Rurals i els investigadors del CREAF col·laboren conjuntament en el projecte DeBosCat, que revisa anualment l’estat de salut dels boscos. La coordinadora del projecte, Mireia Banqué va fer unes declaracions al telenotícies de TV3 sobre com està afectant la sequera actual als boscos catalans.

Les imatges que apareixen són impactants: els boscos d’Osona han adoptat gairebé per complet les tonalitats marronoses de la tardor, però encara estem a principis de la temporada. Això indica que tenen una falta d’aigua important i que intenten evitar perdre’n més.  A més, algunes espècies com els pins, es van debilitant a mesura que resisteixen sequeres i són infectats per insectes i fongs.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

La sequera provoca que aquest estiu el voluntariat dels projectes de seguiment de papallones del CREAF trobin menys individus a les ciutats. Autor: Pau Guzmán.
Notícies
Veronica Couto Antelo

Ciutats sense papallones per la sequera i la calor 

Els experts i expertes dels observatoris de seguiment de papallones a les ciutats, l’uBMS i l’mBMS, han trobat que enguany l’abundància de papallones a les ciutats és molt menor.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia