Un article de Josep Peñuelas és el 9è amb més presència als mitjans el 2016

El lloc web Carbon Brief, especialitzat en política energètica i canvi climàtic, destaca l’article ‘Greening of the Earth and its drivers’ com el novè del món amb major atenció per part dels mitjans de comunicació digitals i les xarxes socials el 2016.

altimetric-zoom-version

El passat 25 d’abril, la revista Nature Climate Change publicava l’article ‘Greening of the Earth and its drivers‘, en el que Josep Peñuelas, investigador del CSIC al CREAF, n’era un dels autors. En ell es destacava que el carboni emès pels humans havia servit de fertilitzant per a la vegetació terrestre. D’aquesta manera, el món és més verd ara que fa 33 anys, la qual cosa ha permès atenuar el canvi climàtic, de moment.

Ara, Carbon Brief, publicació on-line del Regne Unit, destaca aquest article de Peñuelas com el novè amb més presència als mitjans i a les xarxes socials durant l’any passat. Aquesta posició s’extreu d’un índex calculat a partir del nombre de vegades que l’article ha estat citat en notícies digitals i a les xarxes socials. El valor d’aquest índex per a l’article de Josep Peñuelas és de 1.217 punts, el 9è de tot el món.

L’article més ben posicionat (2.716 punts) és el Nature publicat el 30 de març de 2016 ‘Contribution of Antartica to past and future sea-level rise‘. En ell s’explica que l’Antàrtida, per si sola, té el potencial de fer augmentar el nivell del mar 1m el 2100, i 15m el 2500, si les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle continuen com ara.

Articles relacionats

Es preveu que el 70% dels arrossars dels països de renda baixa patiran major reducció de rendiment, contra el 52% dels de països de renda mitjana i alta. Imatge: arrossar a Tailàndia, per Eduardo Prim, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Una alta concentració de CO2 a l’atmosfera empobreix les terres de cultiu d’arròs

L’elevada concentració de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera redueix més d’un 20% la disponibilitat de fòsfor als arrossars de tot el món, un mineral fertilitzant indispensable. La situació col·loca els països amb poc poder adquisitiu en condicions adverses pel cost de l’adob de fòsfor, i amplia encara més la desigualtat econòmica a causa de les emissions de CO2 i els impactes en els processos geoquímics.

La mina de Bayan Obo a la Mongòlia Interior (Xina) conté una gran quantitat de minerals de terres rares. Font: REUTERS (2011).
Notícies
Anna Ramon

La humanitat esprem la taula periòdica d’esquena als riscos

La natura fa milions d’anys que se les arregla amb uns quants elements de la taula periòdica. En canvi, per construir el món dels humans en necessitem moltíssims més. Un nou article analitza les raons i conseqüències d’aquesta divergència.

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia