Search

Un article de Josep Peñuelas és el 9è amb més presència als mitjans el 2016

El lloc web Carbon Brief, especialitzat en política energètica i canvi climàtic, destaca l’article ‘Greening of the Earth and its drivers’ com el novè del món amb major atenció per part dels mitjans de comunicació digitals i les xarxes socials el 2016.

altimetric-zoom-version

El passat 25 d’abril, la revista Nature Climate Change publicava l’article ‘Greening of the Earth and its drivers‘, en el que Josep Peñuelas, investigador del CSIC al CREAF, n’era un dels autors. En ell es destacava que el carboni emès pels humans havia servit de fertilitzant per a la vegetació terrestre. D’aquesta manera, el món és més verd ara que fa 33 anys, la qual cosa ha permès atenuar el canvi climàtic, de moment.

Ara, Carbon Brief, publicació on-line del Regne Unit, destaca aquest article de Peñuelas com el novè amb més presència als mitjans i a les xarxes socials durant l’any passat. Aquesta posició s’extreu d’un índex calculat a partir del nombre de vegades que l’article ha estat citat en notícies digitals i a les xarxes socials. El valor d’aquest índex per a l’article de Josep Peñuelas és de 1.217 punts, el 9è de tot el món.

L’article més ben posicionat (2.716 punts) és el Nature publicat el 30 de març de 2016 ‘Contribution of Antartica to past and future sea-level rise‘. En ell s’explica que l’Antàrtida, per si sola, té el potencial de fer augmentar el nivell del mar 1m el 2100, i 15m el 2500, si les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle continuen com ara.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia