Search

Un estudi fet al Bages i a l´Anoia alerta del risc d´esterilitat del bosc mediterrani

Resultats científics en el marc del projecte Climacorn.
Resultats científics en el marc del projecte Climacorn.

L’informe aconsella una gestió més intensa davant de períodes cada com més llargs de sequera

 Resultats científics en el marc del projecte Climacorn.
Resultats científics en el marc del projecte Climacorn.

 

Els períodes cada vegada més perllongats de sequera estan complicant la regeneració natural del bosc mediterrani, fins al punt que la reproducció d’algunes espècies com l’alzina o el pi blanc es podria veure “seriosament afectada” si no s’intenta contrarestar l’efecte climàtic amb una gestió forestal més intensa i continuada. Així ho conclou un estudi del Centre de Recerca Ecològica Aplicacions Forestals (CREAF) impulsat per la Generalitat i universitats catalanes, i que ha centrat el treball de camp a les comarques del Bages i l’Anoia entre el 2003 i el 2009, en el marc del projecte Climacorn.

 

Podeu consultar l’article complet del Regió7

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Cabanya a les muntanyes d'Astúries. Imatge: Paco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Ecologia i despoblament rural

La despoblació del món rural s’ha guanyat un lloc a l’agenda política i social. El govern d’Espanya i les comunitats autònomes tenen programes per revertir-la o almenys mitigar-la. Fins i tot, la Unió Europea elabora estratègies i plans d’acció. Hi ha força raons per fer-ho.

Finca Planeses a la Garrotxa (Catalunya), on s'implementa l'agricultura i ramaderia regeneratives. Autoria: Galdric Mossoll.
Notícies
Angela Justamante

L’ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura

Espanya, segons dades de l’INAP, ha perdut 5,3 milions d’habitants entre 1960 i 2021. Davant d’aquest escenari, un dels grans objectius de la política actual ha estat revertir aquesta situació. Tot i això, en un moment de crisi de biodiversitat, fer retornar gent a l’entorn rural pot ser vist com una amenaça per la conservació de la natura.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia