Un estudi fet al Bages i a l´Anoia alerta del risc d´esterilitat del bosc mediterrani

Resultats científics en el marc del projecte Climacorn.
Resultats científics en el marc del projecte Climacorn.

L’informe aconsella una gestió més intensa davant de períodes cada com més llargs de sequera

 Resultats científics en el marc del projecte Climacorn.
Resultats científics en el marc del projecte Climacorn.

 

Els períodes cada vegada més perllongats de sequera estan complicant la regeneració natural del bosc mediterrani, fins al punt que la reproducció d’algunes espècies com l’alzina o el pi blanc es podria veure “seriosament afectada” si no s’intenta contrarestar l’efecte climàtic amb una gestió forestal més intensa i continuada. Així ho conclou un estudi del Centre de Recerca Ecològica Aplicacions Forestals (CREAF) impulsat per la Generalitat i universitats catalanes, i que ha centrat el treball de camp a les comarques del Bages i l’Anoia entre el 2003 i el 2009, en el marc del projecte Climacorn.

 

Podeu consultar l’article complet del Regió7

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia