Search

Una sequera sense precedents a l’Espai Terra

L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.
L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.

L’Enric Oller, reporter de l’Espai Terra de TV3, ha anat fins a la Garrotxa de la mà de la Mireia Banqué (tècnica del CREAF) per conèixer de prop les conseqüències de les darreres sequeres que estem patint a Catalunya.

L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.
L’Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d’enguany.

Acompanyats dels agents rurals de la comarca, es troben amb uns boscos tan afectats per la sequera que els veïns més antics de la zona asseguren que no hi ha precedents similars. Des d’un punt de terreny elevat, podem veure les franges marronoses de bosc, on hi ha l’aflorament de la roca i el sòl és més prim i, per tant, els arbres pateixen més. La pèrdua de fulles és una estratègia habitual d’algunes espècies (especialment dels caducifolis) quan és preferible aturar el creixement a continuar perdent massa aigua, però sovint pot no ser suficient per garantir la supervivència de l’arbre.

Podeu veure el reportatge des del minut 05:35 al minut 09:05.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

A Catalunya, la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes, com són les pinedes, i en espais naturals protegits; un 70% concretament. Il·lustració: CC-By-NC 2024 CREAF - Alba Mas
Notícies
Veronica Couto Antelo

El 70% de la silvopastura de Catalunya té lloc dins d’espais protegits 

Silvodivers conclou que la silvopastura es dona sobretot en boscos de coníferes i el 70% en espais naturals protegits. Els ramats catalans acostumen a ser d’un sol tipus d’animal, practiquen la pastura dirigida i l’animal més utilitzat és la cabra.  

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia