Search

Una sequera sense precedents a l’Espai Terra

L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.
L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.

L’Enric Oller, reporter de l’Espai Terra de TV3, ha anat fins a la Garrotxa de la mà de la Mireia Banqué (tècnica del CREAF) per conèixer de prop les conseqüències de les darreres sequeres que estem patint a Catalunya.

L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.
L’Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d’enguany.

Acompanyats dels agents rurals de la comarca, es troben amb uns boscos tan afectats per la sequera que els veïns més antics de la zona asseguren que no hi ha precedents similars. Des d’un punt de terreny elevat, podem veure les franges marronoses de bosc, on hi ha l’aflorament de la roca i el sòl és més prim i, per tant, els arbres pateixen més. La pèrdua de fulles és una estratègia habitual d’algunes espècies (especialment dels caducifolis) quan és preferible aturar el creixement a continuar perdent massa aigua, però sovint pot no ser suficient per garantir la supervivència de l’arbre.

Podeu veure el reportatge des del minut 05:35 al minut 09:05.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia