Una sequera sense precedents a l’Espai Terra

L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.
L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.

L’Enric Oller, reporter de l’Espai Terra de TV3, ha anat fins a la Garrotxa de la mà de la Mireia Banqué (tècnica del CREAF) per conèixer de prop les conseqüències de les darreres sequeres que estem patint a Catalunya.

L'Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d'enguany.
L’Enric Oller (TV3) parla amb la Mireia Banqué (CREAF) sobre la sequera d’enguany.

Acompanyats dels agents rurals de la comarca, es troben amb uns boscos tan afectats per la sequera que els veïns més antics de la zona asseguren que no hi ha precedents similars. Des d’un punt de terreny elevat, podem veure les franges marronoses de bosc, on hi ha l’aflorament de la roca i el sòl és més prim i, per tant, els arbres pateixen més. La pèrdua de fulles és una estratègia habitual d’algunes espècies (especialment dels caducifolis) quan és preferible aturar el creixement a continuar perdent massa aigua, però sovint pot no ser suficient per garantir la supervivència de l’arbre.

Podeu veure el reportatge des del minut 05:35 al minut 09:05.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Coneixement
Veronica Couto Antelo

Quins tipus de gestió forestal existeixen? 

Sovint tendeix a associar-se la gestió forestal únicament amb l’extracció de fusta dels boscos o la configuració de tallafocs per evitar els incendis, però alerta!

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia