Water-ForCE, un full de ruta sobre els futurs serveis i missions de Copernicus vinculats amb l’aigua

Un grup d’especialistes d’aplicacions de teledetecció en el sector de l’aigua i dels àmbits de la recerca, l’enginyeria i la presa de decisions polítiques defineixen els serveis necessaris i les futures missions vinculades amb l’aigua de Copernicus, el programa d’observació de la terra de la Unió Europea i l’Agència Espacial Europea. Aquest és l’eix principal del projecte europeu de recerca Water-ForCE. Des del CREAF el principal l’investigador implicat és Lluís Pesquer, així com els investigadors Ester Prat, Cristina Domingo i Joan Masó, tots ells membres també del grup de recerca GRUMETS.

Water-ForCE,
Des del CREAF intervenim en la definició dels serveis necessaris i les futures missions vinculades amb l’aigua de Copernicus. Imatge: Domini públic.

Water-ForCE analitza els serveis de Copernicus (terra, atmosfera, medi marí, canvi climàtic, seguretat i emergències) i integra la contribució de les xarxes Copernicus Academy i Copernicus Relay, de l’Agència Espacial Europea i d’institucions internacionals, així com d’organitzacions de recerca públiques i privades.

El propòsit de Water-ForCE consisteix en proporcionar els següents resultats:

  • Un full de ruta per a les futures missions de Copernicus relacionades amb l’aigua, que defineixi quina és la manera més eficient de seguir-les impulsant, tenint en compte els diversos serveis existents vinculats amb l’aigua.
  • Una sèrie de requeriments tècnics per a les futures missions de Copernicus aplicades a l’aigua continental i costanera. Per exemple, la configuració espectral del sensor a bord del futur Sentinel-2E i posteriors o les capacitats del sensor hiperspectral CHIME i posteriors.
  • Una cartera de serveis ampliada, que contingui productes biogeoquímics d’abast superior i una millora del rendiment dels productes actuals.
  • Una cooperació més estreta entre les comunitats de teledetecció, in situ i de modelització, per tal de construir una xarxa òptima que proporcioni la informació necessària en aigües continentals i costaneres a persones amb responsabilitat política, de planificació, gestió, recerca i al públic en general.

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia