Search

Adriana Clivillé, de l’equip de Comunicació del CREAF, s’incorpora al comitè executiu d’Alter-net

El Consell d’administració d’Alternet ha votat per unanimitat que Adriana Clivillé, de l’equip de Comunicació del CREAF, s’integri a partir de juliol de 2020 al seu comitè executiu, el seu màxim òrgan executiu. La proposta implica que assumeixi la responsabilitat de la comunicació d’Alter-net, una xarxa de centres de 18 països europeus especialitzats en biodiversitat, ecosistemes i els serveis que proporcionen a la societat. En la mateixa votació, es va escollir Juliette Young com a professional a càrrec de Science-Policy Interface (SPI).

Alternet facilita interaccions significatives i transferència de coneixement entre els investigadors i els encarregats de formular polítiques de la Comissió Europea, el Grup Internacional d’Experts sobre la Diversitat Biològica i la Plataforma Intergovernamental en Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES en les seves sigles en anglès), entre d’altres. Des de l’any 2020, Alter-net gestiona EKLIPSE com a part del seu compromís amb la interfície científic-normativa europea.

El seu objectiu és consolidar-se com un centre de coneixement en la Xarxa de Coneixement de la Biodiversitat i com un punt de trobada de la investigació d’abast internacional en l’àmbit de les ciències naturals. Per això, integra el coneixement sobre biodiversitat i ecosistemes per crear una plataforma per a la difusió significativa amb les persones a càrrec de decisions polítiques i la societat en general.

Maurice Hoffmann, investigador del Research Institute for Nature and Forest, és el director general d’Alter-net, i la presidenta de la Junta Directiva és Jiska van Dijk, investigadora del Norwegian Institute for Nature Research.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Ple constituent del primer Consell de Mecenatge assessor en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya. Imatge: Conselleria Recerca i Universitats
Notícies
CREAF

El CREAF s’incorpora al primer Consell de Mecenatge en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya, per continuar impulsant una ciència transformadora 

El passat 13 de març es va celebrar el Ple constituent del primer Consell de Mecenatge assessor en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya, a on s’incorpora la nostra Coordinadora de filantropia i aliances estratègiques, l’Alicia Cardona Barreña, anomenada membre per la Institució CERCA.

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia