Search

Adriana Clivillé, de l’equip de Comunicació del CREAF, s’incorpora al comitè executiu d’Alter-net

El Consell d’administració d’Alternet ha votat per unanimitat que Adriana Clivillé, de l’equip de Comunicació del CREAF, s’integri a partir de juliol de 2020 al seu comitè executiu, el seu màxim òrgan executiu. La proposta implica que assumeixi la responsabilitat de la comunicació d’Alter-net, una xarxa de centres de 18 països europeus especialitzats en biodiversitat, ecosistemes i els serveis que proporcionen a la societat. En la mateixa votació, es va escollir Juliette Young com a professional a càrrec de Science-Policy Interface (SPI).

Alternet facilita interaccions significatives i transferència de coneixement entre els investigadors i els encarregats de formular polítiques de la Comissió Europea, el Grup Internacional d’Experts sobre la Diversitat Biològica i la Plataforma Intergovernamental en Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES en les seves sigles en anglès), entre d’altres. Des de l’any 2020, Alter-net gestiona EKLIPSE com a part del seu compromís amb la interfície científic-normativa europea.

El seu objectiu és consolidar-se com un centre de coneixement en la Xarxa de Coneixement de la Biodiversitat i com un punt de trobada de la investigació d’abast internacional en l’àmbit de les ciències naturals. Per això, integra el coneixement sobre biodiversitat i ecosistemes per crear una plataforma per a la difusió significativa amb les persones a càrrec de decisions polítiques i la societat en general.

Maurice Hoffmann, investigador del Research Institute for Nature and Forest, és el director general d’Alter-net, i la presidenta de la Junta Directiva és Jiska van Dijk, investigadora del Norwegian Institute for Nature Research.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Finca Planeses a la Garrotxa (Catalunya), on s'implementa l'agricultura i ramaderia regeneratives. Autoria: Galdric Mossoll.
Notícies
Angela Justamante

L’ús extensiu del territori és la millor estratègia per a revertir el despoblament rural i protegir la natura

Espanya, segons dades de l’INAP, ha perdut 5,3 milions d’habitants entre 1960 i 2021. Davant d’aquest escenari, un dels grans objectius de la política actual ha estat revertir aquesta situació. Tot i això, en un moment de crisi de biodiversitat, fer retornar gent a l’entorn rural pot ser vist com una amenaça per la conservació de la natura.

Autoria: imatge CC0, Pixabay.
Notícies
Anna Ramon

La biodiversitat d’arbres protegeix el bosc d’una primavera prematura

Un equip científic internacional amb participació del CREAF i el CSIC ha publicat recentment un article a Nature Climate Change on explica que la biodiversitat protegeix els boscos d’una sortida de les fulles prematura perquè els boscos més diversos són menys sensibles a l’augment de la temperatura. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia