Adriana Clivillé, de l’equip de Comunicació del CREAF, s’incorpora al comitè executiu d’Alter-net

El Consell d’administració d’Alternet ha votat per unanimitat que Adriana Clivillé, de l’equip de Comunicació del CREAF, s’integri a partir de juliol de 2020 al seu comitè executiu, el seu màxim òrgan executiu. La proposta implica que assumeixi la responsabilitat de la comunicació d’Alter-net, una xarxa de centres de 18 països europeus especialitzats en biodiversitat, ecosistemes i els serveis que proporcionen a la societat. En la mateixa votació, es va escollir Juliette Young com a professional a càrrec de Science-Policy Interface (SPI).

Alternet facilita interaccions significatives i transferència de coneixement entre els investigadors i els encarregats de formular polítiques de la Comissió Europea, el Grup Internacional d’Experts sobre la Diversitat Biològica i la Plataforma Intergovernamental en Biodiversitat i Serveis dels Ecosistemes (IPBES en les seves sigles en anglès), entre d’altres. Des de l’any 2020, Alter-net gestiona EKLIPSE com a part del seu compromís amb la interfície científic-normativa europea.

El seu objectiu és consolidar-se com un centre de coneixement en la Xarxa de Coneixement de la Biodiversitat i com un punt de trobada de la investigació d’abast internacional en l’àmbit de les ciències naturals. Per això, integra el coneixement sobre biodiversitat i ecosistemes per crear una plataforma per a la difusió significativa amb les persones a càrrec de decisions polítiques i la societat en general.

Maurice Hoffmann, investigador del Research Institute for Nature and Forest, és el director general d’Alter-net, i la presidenta de la Junta Directiva és Jiska van Dijk, investigadora del Norwegian Institute for Nature Research.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia