Search

Ajuda a identificar espècies a l’Identificatot, la festa final de la Biomarató!

El dijous 3 de maig de 2018, de 9 h a 19 h, tindrà lloc l’Identificatot (ID Party), una gran festa per identificar les espècies de la Biomarató que quedin per classificar. L’esdeveniment tindrà lloc al Zoo de Barcelona, a l’aula del ‘120è aniversari del Zoo ’.

Janthina pallida és un cargol marí vist a la platja de Badalona durant el matí del primer dia de la Biomarató, el divendres 27 d'abril. Autor: Enric Cahner
Janthina pallida és un cargol marí vist a la platja de Badalona durant el matí del primer dia de la Biomarató 2018, el divendres 27 d’abril. En aquesta observació, l’exemplar s’està alimentant del cnidari Velella velella.  Autor: Enric Cahner (CC BY-NC 3.0).

Si ets un bon coneixedor o especialista en algun grup biològic, vine l’Identificatot a identificar o validar les observacions fetes per altres usuaris durant la Biomarató Barcelona 2018! Les observacions que demanen ajuda per ser identificades es troben a la plataforma de ciència ciutadana Natusfera, concretament al projecte de la Biomarató Barcelona. L’aula del Zoo de Barcelona estarà habilitada amb connexió a internet i amb alguns ordinadors, però degut al número limitat d’aquests, es demana que els participants portin el seu ordinador portàtil. Es podrà anar en qualsevol moment i l’estona que es vulgui entre les 9 h i les 19h. Vine, que qualsevol ajuda compta! A més, els participants que s’estiguin més estona fent identificacions podran fer un mos i beure alguna cosa de franc.

Per participar en aquesta festa d’identificació, cal confirmar l’assistència a través d’aquest formulari.

Durant la Biomarató (del 27 al 30 d’abril) s’aportaran milers d’observacions fetes per bona part dels ciutadans de l’àrea metropolitana de Barcelona. Moltes d’aquestes observacions han de ser identificades o validades per la comunitat d’usuaris aficionats i experts de Natusfera. Si bé l’identificació d’observacions es pot fer en qualsevol lloc i des del moment en què ha començat la Biomarató, el termini per poder identificar les observacions del concurs acaba justament el 3 de maig de 2018, data en què se celebra l’Identificatot. Com més espècies hi hagi correctament identificades, major nombre d’observacions i d’espècies seran aportades per Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Recorda!
Dia: 3 de maig
Horari: de 9 h a 19 h
Lloc: aula del ‘120è aniversari del Zoo’ al Zoo de Barcelona (Parc de la Ciutadella s/n, 08003 Barcelona). Accés per l’edifici d’educació des de les 9 h o per les guixetes de l’entrada a partir de les 10 h.
Per assistir-hi: omple el formulari.

INFORMACIÓ IMPORTANT
D’acord a la informació en matèria de seguretat que el cos de Mossos d’Esquadra fa arribar al Zoo de Barcelona, aquest propers dijous 3 de maig, amb motiu de la sessió del Ple del Parlament de Catalunya previst a les 11 h de dijous (i continuïtat per divendres), l’accés al Parc de la Ciutadella romandrà tancat. Només l’accés per Prim quedarà restringit per públic, vehicles i mercaderies (punt verd) que acreditin l’entrada o visita al Zoo. En aquest escenari, millor entrar per Wellington o pel departament d’Educació, per l’accés des de Circumval·lació.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mireia Banqué, coordinadora d'AlertaForestal observant un bosc afectat per la sequera durant l'estiu de 2023. Imatge: AlertaForestal
Notícies
Laura Fraile

AlertaForestal resumeix el 2023 en dades 

El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal resumeix el 2023 amb dades. En un any marcat per la sequera, ja són més de 2000 usuaris que participen en el projecte.

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia