Alerta Forestal ha tancat la campanya de processionària amb 400 imatges per tot Catalunya

Des del novembre fins el juliol, la plataforma de seguiment de la salut dels boscos catalans ha recollit 388 imatges relacionades amb la processionària. Segons l’equip, és el tercer any consecutiu que la plaga afecta severament els mateixos boscos.

processionària_Argolell-768x432
Imatge de processionària enviada per la usuària “Núria” a Argolell (Alt Urgell). Crèdit: Alerta Forestal.

Quan arriba l’estiu, les erugues de processionària ja han desfilat i s’enterren esperant fer la metamorfosi. Per això, fins la temporada que ve, quan comencin a fer de nou les bosses cap a finals de tardor, Alerta Forestal tanca la campanya de processionària. I les conclusions després d’aquests mesos de feina no són esperançadores: el 42% de les imatges rebudes corresponen a afectacions altes o molt altes de defoliació, sobretot pel que fa a les comarques del Berguedà, el Solsonès i l’Alt Urgell. Fins i tot, ha arribat a altituds tant elevades com la conca del Varradòs, a la Val d’Aran (aproximadament 1.130 metres).

Podeu llegir l’entrada completa al blog d’Alerta Forestal.

Articles relacionats

Foto: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Anna Ramon

Es busquen 150 amants de la natura per fer de detectius de mamífers

Comença el segon any de recollida de dades de l’Atles de Mamífers de Catalunya, un projecte de ciència ciutadana impulsat per l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el CREAF, entitats coordinadores, obren una crida a la ciutadania per cercar mamífers o els seus rastres en més de 300 quadrats de 10x10km de Catalunya.

La floració dels rosers s'ha avançat també a les comarques interiors i en regions muntanyoses de Catalunya. A la imatge, un roser florit a Olot l'1 de gener. Font: Josep Maria Mallarach.
Notícies
Anna Ramon

Flors, processionària i mosquits s’avancen amb l’hivern càlid a Catalunya

Els projectes de ciència ciutadana del CREAF alerten aquest hivern de la floració prematura de plantes silvestres, de l’observació de fileres de la processionària del pi abans del que ès habitual i la presència prematura de mosquits tigre i comuns actius a la ciutat de Barcelona.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia