Search

Ameztegui i Batllori parlen sobre canvi global i boscos al blog del CTFC

Enric Batllori (esquerra) i Aitor Ameztegui (dreta), investigadors del CTFC i el CREAF
Enric Batllori (esquerra) i Aitor Ameztegui (dreta), investigadors del CTFC i el CREAF

Els investigadors del CREAF i el CTFC parlen sobre la modificació dels paisatges els darrers anys i la relació que el canvi global hi té. La planificació del territori i la gestió forestal semblen ser necesseràries en un futur encara ple d’interrogants.

Enric Batllori (esquerra) i Aitor Ameztegui (dreta), investigadors del CTFC i el CREAF
Enric Batllori (esquerra) i Aitor Ameztegui (dreta), investigadors del CTFC i el CREAF.

La homogeneïtzació del paisatge pel canvi d’usos del sòl ha portat a tenir major superfície de bosc, però també a que les masses forestals siguin més sensibles a les pertorbacions com focs i plagues. A més, la globalització ha provocat la introducció de tota mena d’espècies exòtiques i invasores que no sé sap com modificaran la dinàmica dels ecosistemes. Tots aquests canvis cal veure’ls des de l’òptica del canvi climàtic, que afavorirà algunes espècies en detriment d’unes altres.

Per això, tant l’Aitor Ameztegui com l’Enric Batllori aposten per una gestió eficaç dels boscos de manera que siguin més resistents i resilients a les pertorbacions que sembla que inevitablement vindran. Tanmateix, la diversitat d’actors implicats —comunitat cientifica, gestors, propietaris, responsables polítics, etc.— pot afegir-hi encara més complexitat.

Aquí podeu llegir el ‘Saps què?’ de l’Enric Batllori i de l’Aitor Ameztegui que han fet al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia