Hem canviat la versió del Wordpress. Si prefereixes llegir aquesta notícia en castellà, anglès o català del 2020 al 2012, ves a la portada del blog, canvia l'idioma amb el selector del menú superior i cerca la notícia a la barra de la lupa.

L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia

Fa uns dies, el diari català publicava una entrevista sobre incendis forestals, matemàtiques i maternitat feta a l’ambientòloga del CREAF i el CTFC. En ella es presentava Medfire, una eina que ha desenvolupat la Dra. Duane durant la seva tesi per planificar i combatre els futurs incendis de la zona mediterrània.

Foto recent de l'Andrea Duane. Crèdit: La Vanguardia.
Foto recent de l’Andrea Duane. Crèdit: La Vanguardia.

L’Andrea Duane és ambientòloga i forma part de la unitat InForest (CREAF-CTFC) fa uns anys. Recentment ha presentat la seva tesi, on es dona a conéixer Medfire. Els models matemàtics que es generen mitjançant aquesta eina permeten conèixer les probabilitats que té un bosc de patir un incendi i en quines magnituds. “Converteixo en números tot allò que vull estudiar. Els números són molt importants, perquè no pots fer una afirmació científica si no tens xifres que et donin suport” explica Andrea Duane a La Vanguardia.

"Compatibilitzar la maternitat amb la recerca és molt difícil a Espanya, les mares es veuen obligades a fer molts sacrificis."

L’entrevista, conduïda per la periodista Lorena Farràs, també ha indagat en les desigualtats que encara existeixen en la ciència: “Tinc la sort de no haver-me sentit discriminada pel fet de ser dona, però per una qüestió de criança i com ens eduquen, segurament, sí que ens costa més desenvolupar-nos en reunions o esdeveniments públics. A més, compatibilitzar la maternitat amb la recerca és molt difícil a Espanya, les mares es veuen obligades a fer molts sacrificis”.

Podeu llegir-la al complet en l’espai web “Andrea Duane, la ambientóloga que apaga los incendios forestales con matemáticas”.

Articles relacionats

Zona en restauració. Foto: Unsplash CCBY
Notícies
CREAF

Els resultats essencials de la COP26

Traducció al cataà de l’editorial publicada a Global Change Biology sobre la COP26 i els resultats que la ciència n’espera. Josep Peñuelas, professor de recerca

Notícies
CREAF

Disponible el nou Laboratori Forestal Català

Saps que ja pots consultar el Laboratori Forestal Català? Una iniciativa del CREAF i del CTFC que reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web.