Arrenca el comitè de seguiment i gestió del projecte MEDACC

Imatge del projecte MEDACC
Imatge del projecte MEDACC

Una de les principals accions incloses al projecte LIFE MEDACC contempla la creació d’un comitè de seguiment i gestió constituït pels actors interessats i els socis del projecte. La vulnerabilitat dels sistemes naturals i dels sectors socioeconòmics als impactes del canvi climàtic no només depèn de factors físics, sinó també socials.

Imatge del projecte MEDACC
Imatge del projecte MEDACC

Ahir dia 3 de desembre, a la Sala d’Actes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, es constituí el Comitè de Seguiment i Gestió del projecte Life MEDACC (Adaptant la Mediterrània al Canvi Climàtic). El projecte s’inicià el dia 25 de juliol de 2013 i els socis beneficiaris són l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) –que actua com a coordinador del projecte-, el CREAF, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l’Instituto Pirenaico de Ecología (IPE, CSIC). Trobareu més informació del Life MEDACC al díptic adjunt.

El Comitè de Seguiment i Gestió del projecte Life MEDACC és una peça indispensable en el bon funcionament del projecte. La seva finalitat és la d’integrar els actors interessats (stakeholders) en el desenvolupament de les accions: diagnosi, prognosi, cens de mesures, seguiment de les proves pilot, avaluació dels resultats i difusió del projecte. El Comitè és on els actors, des del seu coneixement i experiència, poden i han de contrastar, discutir, observar i proposar les accions i mesures aportades pels quatre socis del projecte.

A partir del primer trimestre de l’any vinent, els socis del projecte mantindran visites i reunions amb els diversos actors de les tres conques analitzades (Muga, Ter i Segre) per tal d’avaluar la fase de diagnosi.

Al llarg de les darreres setmanes, prop de 50 possibles actors, pertanyents al món agrícola, forestal, de l’aigua, del medi natural, universitari i empresarial, han confirmat el seu compromís en el projecte. Es considera molt positivament la resposta dels actors així com les propostes de millora que ja, ahir mateix, varen plantejar-se.

I és que el projecte Life MEDACC neix amb l’objectiu de provar solucions innovadores orientades a adaptar els nostres sistemes agroforestals i urbans als impactes del canvi climàtic. El projecte seria un fracàs si aquestes solucions no són compartides pels actors del territori que les hauran d’aplicar; lluny de voler ser un exercici teòric, Life MEDACC vol ser un instrument útil i pràctic amb l’objectiu de reduir la vulnerabilitat física i social dels nostres sistemes.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Sabine, Pixabay.
Notícies
Angela Justamante

10 alertes que la ciència del clima llança a l’inici de la COP28

Durant la COP28 s’ha fet públic un informe amb 10 missatges urgents per a contribuir al full de ruta que marcarà aquesta cimera. L’investigador del CREAF Marcos Fernández, qui ha rebut amb la beca de l’European Research Council (ERC), és l’únic representant d’Espanya.

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia