Search

Arrenca el comitè de seguiment i gestió del projecte MEDACC

Imatge del projecte MEDACC
Imatge del projecte MEDACC

Una de les principals accions incloses al projecte LIFE MEDACC contempla la creació d’un comitè de seguiment i gestió constituït pels actors interessats i els socis del projecte. La vulnerabilitat dels sistemes naturals i dels sectors socioeconòmics als impactes del canvi climàtic no només depèn de factors físics, sinó també socials.

Imatge del projecte MEDACC
Imatge del projecte MEDACC

Ahir dia 3 de desembre, a la Sala d’Actes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, es constituí el Comitè de Seguiment i Gestió del projecte Life MEDACC (Adaptant la Mediterrània al Canvi Climàtic). El projecte s’inicià el dia 25 de juliol de 2013 i els socis beneficiaris són l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) –que actua com a coordinador del projecte-, el CREAF, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l’Instituto Pirenaico de Ecología (IPE, CSIC). Trobareu més informació del Life MEDACC al díptic adjunt.

El Comitè de Seguiment i Gestió del projecte Life MEDACC és una peça indispensable en el bon funcionament del projecte. La seva finalitat és la d’integrar els actors interessats (stakeholders) en el desenvolupament de les accions: diagnosi, prognosi, cens de mesures, seguiment de les proves pilot, avaluació dels resultats i difusió del projecte. El Comitè és on els actors, des del seu coneixement i experiència, poden i han de contrastar, discutir, observar i proposar les accions i mesures aportades pels quatre socis del projecte.

A partir del primer trimestre de l’any vinent, els socis del projecte mantindran visites i reunions amb els diversos actors de les tres conques analitzades (Muga, Ter i Segre) per tal d’avaluar la fase de diagnosi.

Al llarg de les darreres setmanes, prop de 50 possibles actors, pertanyents al món agrícola, forestal, de l’aigua, del medi natural, universitari i empresarial, han confirmat el seu compromís en el projecte. Es considera molt positivament la resposta dels actors així com les propostes de millora que ja, ahir mateix, varen plantejar-se.

I és que el projecte Life MEDACC neix amb l’objectiu de provar solucions innovadores orientades a adaptar els nostres sistemes agroforestals i urbans als impactes del canvi climàtic. El projecte seria un fracàs si aquestes solucions no són compartides pels actors del territori que les hauran d’aplicar; lluny de voler ser un exercici teòric, Life MEDACC vol ser un instrument útil i pràctic amb l’objectiu de reduir la vulnerabilitat física i social dels nostres sistemes.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ciència i la meteorologia s’uneixen en una sessió moderada per Marta García, presidenta mundial de WWCOTY, amb Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF; Mar Gómez, meteoròloga, i Marga López Rivas, investigadora de la Universidad de Cádiz (d’esquerra a dreta). Imatge: elDiario.es
Notícies
Adriana Clivillé

Per què cal llegir l’emergència climàtica des d’una mirada de gènere

El paper social de la dona i la seva vulnerabilitat són dues de les claus que expliquen per què és crític apropar-se a l’emergència climàtica des d’una mirada de gènere. Quatre professionals comparteixen opinions complementàries, en una conversa convocada per elDiario.es en la qual intervé Alicia Pérez-Porro, coordinadora científica del CREAF.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia