Arrenca el comitè de seguiment i gestió del projecte MEDACC

Imatge del projecte MEDACC
Imatge del projecte MEDACC

Una de les principals accions incloses al projecte LIFE MEDACC contempla la creació d’un comitè de seguiment i gestió constituït pels actors interessats i els socis del projecte. La vulnerabilitat dels sistemes naturals i dels sectors socioeconòmics als impactes del canvi climàtic no només depèn de factors físics, sinó també socials.

Imatge del projecte MEDACC
Imatge del projecte MEDACC

Ahir dia 3 de desembre, a la Sala d’Actes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, es constituí el Comitè de Seguiment i Gestió del projecte Life MEDACC (Adaptant la Mediterrània al Canvi Climàtic). El projecte s’inicià el dia 25 de juliol de 2013 i els socis beneficiaris són l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic (OCCC) –que actua com a coordinador del projecte-, el CREAF, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i l’Instituto Pirenaico de Ecología (IPE, CSIC). Trobareu més informació del Life MEDACC al díptic adjunt.

El Comitè de Seguiment i Gestió del projecte Life MEDACC és una peça indispensable en el bon funcionament del projecte. La seva finalitat és la d’integrar els actors interessats (stakeholders) en el desenvolupament de les accions: diagnosi, prognosi, cens de mesures, seguiment de les proves pilot, avaluació dels resultats i difusió del projecte. El Comitè és on els actors, des del seu coneixement i experiència, poden i han de contrastar, discutir, observar i proposar les accions i mesures aportades pels quatre socis del projecte.

A partir del primer trimestre de l’any vinent, els socis del projecte mantindran visites i reunions amb els diversos actors de les tres conques analitzades (Muga, Ter i Segre) per tal d’avaluar la fase de diagnosi.

Al llarg de les darreres setmanes, prop de 50 possibles actors, pertanyents al món agrícola, forestal, de l’aigua, del medi natural, universitari i empresarial, han confirmat el seu compromís en el projecte. Es considera molt positivament la resposta dels actors així com les propostes de millora que ja, ahir mateix, varen plantejar-se.

I és que el projecte Life MEDACC neix amb l’objectiu de provar solucions innovadores orientades a adaptar els nostres sistemes agroforestals i urbans als impactes del canvi climàtic. El projecte seria un fracàs si aquestes solucions no són compartides pels actors del territori que les hauran d’aplicar; lluny de voler ser un exercici teòric, Life MEDACC vol ser un instrument útil i pràctic amb l’objectiu de reduir la vulnerabilitat física i social dels nostres sistemes.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Embassament de la Llosa del cavall al 17,50% de la seva capacitat. Imatge Bernat Moreno @lasequeradel22.
Notícies
Veronica Couto Antelo

“Les sequeres es gestionen quan no hi ha emergència”

Catalunya ha arribat a l’emergència per sequera. Tot i això, es parla molt de les restriccions i molt poc del rerefons que ens ha portat a aquesta situació i de la transició hidrològica que necessitem.

Espècie Pinus Uncinata, una de les espècies d'arbres que inclou l'estudi. Lloc: Pedraforca, Catalunya. Autoria: Laia andreu-Hayles.
Notícies
Angela Justamante

L’aire a Europa és el més sec dels últims 400 anys

Una recerca publicada a Nature Geoscience, en la qual ha participat la Universitat de Barcelona i el CREAF, demostra que des de principis del segle XXI, l’aire de gran part d’Europa s’ha tornat més sec que en qualsevol període anterior, i que aquesta tendència continua. Les regions més afectades es troben a la regió occidental.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia