Search

Barcelona desplega la campanya de control del mosquit tigre amb l’ajuda de Mosquito Alert

L’Agència de Salut Pública de Barcelona activa la campanya de control d’aquest mosquit, que durarà fins el novembre. En total, es treballa sobre 60 zones de risc per tota la ciutat, especialment en parcs. 

DSCN0749-1024x768
Tècnics de l’ASPB fent tasques de tractaments a Barcelona. Foto: ASPB

El mosquit tigre és una problema de salut pública que Barcelona porta anys intentant controlar. Per això, l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) desplega el programa de vigilància i control de mosquits, que pretén atendre les incidències ciutadanes; fer el seguiment de zones de risc; i informar, divulgar i vigilar els casos importats d’arbovirosis, com ara Zika, dengue o Chikungunya. L’ASPB combina la informació pròpia sobre el mosquit tigre amb la que facilita el projecte de ciència ciutadana Mosquito Alert.

El responsable del Programa de Control del Mosquit Tigre de l’ASPB, Tomàs Montalvo, explica que aquesta eina és enormement útil, especialment en la detecció dels punts de cria ubicats a la via pública, i és aquí on la col·laboració ciutadana agafa una especial rellevància, per això recorda que “el control de l’insecte és clau, i la ciutadania hi té un paper rellevant ja que molts cops el mosquit cria en entorns residencials privats”.

Podeu llegir l’entrada completa al blog de Mosquito Alert.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Roure pènol (Quercus robur) a l'Alta Garrotxa. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Com passen la set els arbres? 

Els vegetals juguen un paper fonamental a la Biosfera ja que absorbeixen diòxid de carboni, emeten oxigen i mobilitzen aigua, del sòl a l’atmosfera. Com beuen els arbres, i què passa quan s’acaba l’aigua del substrat?

Vespa asiàtica (Vespa velutina). Autoria: cris_mc, iNaturalist.
Notícies
Angela Justamante

EXOCAT organitza una marató per a trobar espècies invasores a Catalunya

Quines són les espècies invasores més comunes? S’està estenent la seva població arreu del territori? Per a poder recollir més informació sobre aquesta problemàtica i generar una base de dades extensa, el CREAF i el DAAC obren el projecte de seguiment de les espècies exòtiques a Catalunya, EXOCAT, a la participació ciutadana i durant 3 dies (del 24 al 26 de maig).

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia