Search

Barcelona és la 2a ciutat europea en espècies i la 3a en observacions a la Biomarató 2018

Usuaris de Natusfera fotografiant borinots (Bombus sp.) i flors de calabruixa petita (Muscari neglectum). Autor: Pau Guzmán (CC BY-NC 3.0)
Usuaris de Natusfera fotografiant borinots (Bombus sp.) i flors de calabruixa petita (Muscari neglectum). Autor: Pau Guzmán (CC BY-NC 3.0)

Amb 15.600 observacions registrades, Madrid, Barcelona i Cádiz han pujat a la plataforma Natusfera gairebé la meitat de les observacions que s’han realitzat a Europa durant el City Nature Challenge.

Del 27 a l 30 d’abril, Barcelona, Madrid i Cadis van ser les ciutats de la península Ibèrica que van participar al City Nature Challenge, rebatejat com Biomarató, la marató de biodiversitat més important del món, amb una setentena de ciutats participants. El desafiament consistia a realitzar el major nombre possible d’observacions de biodiversitat i d’espècies i involucrar la major quantitat possible de ciutadans. Natusfera ha estat la plataforma a Europa a partir de la qual s’han compartit més observacions. Entre Barcelona, Madrid i Cadis 320 persones van registrar 15.612 observacions. Això suposa el 47% del total d’observacions aportades per les 11 ciutats europees que van participar.

Barcelona va ser la segona ciutat d’Europa que més espècies diferents va identificar (922, per darrere les 1.135 de Bristol i la Regió de Bath, a Anglaterra), i la tercera pel que fa al nombre d’observacions (6.653; Bath i Bristol en van compartir 9.518) i també pel que fa a persones participants (151, per les 334 de Berlín). En el global mundial, l’àrea de San Francisco Bay, als EUA, encapçala les classificacions d’observacions (41.737), espècies (3.211) i participants (1.532).

Podeu llegir l’entrada completa al blog de Natusfera.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia