Search

En Bernat Claramunt organitza la 7a millor expedició científica d’EarthWatch

Paisatge dels Pirineus andorrans. Font: Facebook de 'Wildlife in the changing Andorran Pyrenees'
Paisatge dels Pirineus andorrans. Font: Facebook de 'Wildlife in the changing Andorran Pyrenees'

L’expedició Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees, liderada per l’investigador del CREAF Bernat Claramunt, ha estat escollida com la 7a millor expedició de l’EarthWatch Institute el 2015. La llista s’ha fet a partir de les votacions dels voluntaris que han assistit a alguna de les expedicions emparades per aquesta organització.

L'equip de voluntaris i científics l'estiu de 2015 als Pirineus. Font: Facebook 'Wildlife in the changing Andorran Pyrenees'
Els membres de l’equip tècnic i científic, l’estiu de 2015 als Pirineus. Font: Facebook ‘Wildlife in the changing Andorran Pyrenees’.

Aquesta expedició s’emplaça als Pirineus andorrans, on els voluntaris poden acompanyar el grup de científics durant nou dies observant la gran biodiversitat de plantes i animals. Gràcies al coneixement generat conjuntament, els científics obtenen més dades per entendre com el canvi climàtic pot estar afectant els ecosistemes alpins. Així, l’objectiu final és poder desenvolupar millors eines per gestionar aquest paisatge i mitigar els impactes del canvi climàtic i de les activitats d’origen humà.

Al top10 de l’EarthWatch també apareixen altres expedicions com la conservació de taurons a Belize, la investigació de ximpanzés a Uganda, les excavacions de l’Imperi Romà a Gran Bretanya, o l’estudi de papallones i abelles a l’Himàlaia indi. El rànking s’ha fet en base a les votacions dels voluntaris que han participat i que han tingut en compte aspectes com la qualitat de la formació, la dinàmica de l’equip, la contribució a la investigació o la satisfacció personal.

En aquesta entrada, explicàvem més concretament en què consisteix aquesta iniciativa.

Paisatge dels Pirineus andorrans. Font: Facebook de 'Wildlife in the changing Andorran Pyrenees'
Paisatge dels Pirineus andorrans. Font: Facebook de ‘Wildlife in the changing Andorran Pyrenees’.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mireia Banqué, coordinadora d'AlertaForestal observant un bosc afectat per la sequera durant l'estiu de 2023. Imatge: AlertaForestal
Notícies
Laura Fraile

AlertaForestal resumeix el 2023 en dades 

El projecte de ciència ciutadana AlertaForestal resumeix el 2023 amb dades. En un any marcat per la sequera, ja són més de 2000 usuaris que participen en el projecte.

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Ple constituent del primer Consell de Mecenatge assessor en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya. Imatge: Conselleria Recerca i Universitats
Notícies
CREAF

El CREAF s’incorpora al primer Consell de Mecenatge en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya, per continuar impulsant una ciència transformadora 

El passat 13 de març es va celebrar el Ple constituent del primer Consell de Mecenatge assessor en Recerca, Desenvolupament i Innovació de Catalunya, a on s’incorpora la nostra Coordinadora de filantropia i aliances estratègiques, l’Alicia Cardona Barreña, anomenada membre per la Institució CERCA.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia