En Bernat Claramunt organitza la 7a millor expedició científica d’EarthWatch

Paisatge dels Pirineus andorrans. Font: Facebook de 'Wildlife in the changing Andorran Pyrenees'
Paisatge dels Pirineus andorrans. Font: Facebook de 'Wildlife in the changing Andorran Pyrenees'

L’expedició Wildlife in the Changing Andorran Pyrenees, liderada per l’investigador del CREAF Bernat Claramunt, ha estat escollida com la 7a millor expedició de l’EarthWatch Institute el 2015. La llista s’ha fet a partir de les votacions dels voluntaris que han assistit a alguna de les expedicions emparades per aquesta organització.

L'equip de voluntaris i científics l'estiu de 2015 als Pirineus. Font: Facebook 'Wildlife in the changing Andorran Pyrenees'
Els membres de l’equip tècnic i científic, l’estiu de 2015 als Pirineus. Font: Facebook ‘Wildlife in the changing Andorran Pyrenees’.

Aquesta expedició s’emplaça als Pirineus andorrans, on els voluntaris poden acompanyar el grup de científics durant nou dies observant la gran biodiversitat de plantes i animals. Gràcies al coneixement generat conjuntament, els científics obtenen més dades per entendre com el canvi climàtic pot estar afectant els ecosistemes alpins. Així, l’objectiu final és poder desenvolupar millors eines per gestionar aquest paisatge i mitigar els impactes del canvi climàtic i de les activitats d’origen humà.

Al top10 de l’EarthWatch també apareixen altres expedicions com la conservació de taurons a Belize, la investigació de ximpanzés a Uganda, les excavacions de l’Imperi Romà a Gran Bretanya, o l’estudi de papallones i abelles a l’Himàlaia indi. El rànking s’ha fet en base a les votacions dels voluntaris que han participat i que han tingut en compte aspectes com la qualitat de la formació, la dinàmica de l’equip, la contribució a la investigació o la satisfacció personal.

En aquesta entrada, explicàvem més concretament en què consisteix aquesta iniciativa.

Paisatge dels Pirineus andorrans. Font: Facebook de 'Wildlife in the changing Andorran Pyrenees'
Paisatge dels Pirineus andorrans. Font: Facebook de ‘Wildlife in the changing Andorran Pyrenees’.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

El reconeixement d'un grup de recerca és indicador de la seva excel·lència perquè els seus criteris són molt exigents. Foto: CREAF.
Notícies
Adriana Clivillé

La recerca del CREAF, impulsada pel reconeixement de l’AGAUR

Fins a 8 grups de recerca vinculats al CREAF han estat reconeguts a la darrera convocatòria de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Aquest reconeixement és un indicador de la excel·lència del centre i els seus investigadors e investigadores.

Foto: Jose Luís Ordoñez.
Notícies
Anna Ramon

Es busquen 150 amants de la natura per fer de detectius de mamífers

Comença el segon any de recollida de dades de l’Atles de Mamífers de Catalunya, un projecte de ciència ciutadana impulsat per l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el CREAF, entitats coordinadores, obren una crida a la ciutadania per cercar mamífers o els seus rastres en més de 300 quadrats de 10x10km de Catalunya.

Fotografia: Sergio de Miguel
Notícies
CREAF

El canvi climàtic amenaça els bolets del Pirineu

El canvi climàtic afecta de manera contundent la producció de bolets dels boscos ubicats a major altitud del Pirineu, segons apunta una recerca liderada pel CTFC i la Universitat de Lleida (UdL) i on ha intervingut el nostre investigador Miquel de Cáceres.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia